Φτιάξε ψωμί του τοστ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου - Θα το αγαπήσεις

Εύκολα και γρήγορα!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Φτιάξε ψωμί του τοστ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου - Θα το αγαπήσεις

Είσαι σπίτι και δεν μπορείς να βγεις έξω και να απολαύσεις το σάντουίτς σου. Εμείς ωστόσο σου έχουμε συνταγή ώστε να φτιάξεις ψωμί του τοστ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου! Θα το αγαπήσεις σίγουρα.

Μπορεί λοιπόν να είστε μέσα, ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι μπορείς εύκολα να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα ψωμί σάντουιτς στο σπίτι. Χάρη σε αυτή την απίστευτα εύκολη βασική συνταγή ψωμιού σάντουιτς. Με τη συνταγή που σου έχουμε θα σου λυθούν τα χέρια σε λίγα λεπτά και θα απολαύσεις τα pancakes που τόσο επιθυμείς!

Μιας και είσαι φαν των εύκολων συνταγών, ρίξε μια ματιά και σε αυτό το τέλειο γλυκό ψυγείου με λεμόνι που θα λατρέψεις!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό, χλιαρό
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 πακέτο μαγιάς (περίπου 2 1/4 κουταλάκι σούπας)
  • 1 1/2 σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι

Ο τρόπος να φτιάξεις ψωμί του τοστ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου

Ζέστανε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακάτεψε το χλιαρό νερό στο γάλα. Το μείγμα δεν πρέπει να ζεσταθεί. Κράτησέ το χλιαρό. Βάλε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το πακέτο μαγιάς.

Ανακάτεψε και άφησε το να καθίσει για 10 λεπτά αφήνοντας το χρόνο για να "ανθίσει" η ζύμη. Αν η ζύμη δεν φουσκώσει και μοιάζει το ίδιο, το γαλακτοκομικό σου μείγμα ήταν πιθανότατα πολύ ζεστό, οπότε δοκίμασε ξανά με φρέσκα συστατικά.

Πρόσθεσε το βούτυρο, το αλάτι και 1 φλιτζάνι αλεύρι στο μείγμα γάλακτος. Ανακάτεψε περίπου 1 έως 2 λεπτά. Ζύμωσε για 5 έως 6 λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι ομαλή και ελαστική. Κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησε τη ζύμη να για 1/2 ώρες. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος. Βάλε λάδι σε ένα ταψί.

Μετά πάρε τέσσερις γωνίες της ζύμης και κάνε ένα σχήμα οβάλ φουρκέτας. Μετακίνησε τη ζύμη στο λαδωμένο τηγάνι, με την τσιμπημένη πλευρά στραμμένη προς τα κάτω. Κάλυψε και άστο για 30 λεπτά.

Το ψωμί πρέπει να έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος ξανά. Αφού τελειώσετε, ψήσε στο φούρνο για 50 έως 60 λεπτά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψωμιού ψηθεί. Όταν τελειώσετε το ψήσιμο, αφήστε το ψωμί να κρυώσει ελαφρά στο φούρνο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​άπλωσε βούτυρο για να το κάνεις λαμπερό.