Τσικνοπέμπτη: Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce και ζεστή πατατοσαλάτα

Αφού δεν θα πάμε που δεν θα πάμε πουθενά, ας περάσουμε "ζάχαρη" στο σπίτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τσικνοπέμπτη: Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce και ζεστή πατατοσαλάτα

Φέτος η Τσικνοπέμπτη είναι διαφορετική. Λίγοι και καλοί στο τραπέζι μας όπως επιβάλουν οι καιροί για την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι τη νέα χρονιά Covid και εν μέσω του τρίτου lockdown που διανύουμε.

Εν έτη 2021, περίοδος Αποκριάς και Τσικνοπέμπτη, το έθιμο απαιτεί τσίκνισμα. Θα τσικνίσουμε διαφορετικά λοιπόν.

Αν έχουμε bbq έχει καλώς, διαφορετικά θα τσικνίσουμε εναλλακτικά στο τηγάνι, στην γκριλιέρα, στο φούρνο, ακόμα και σε ανοιχτή τοστιέρα. Γενικά θα τσικνίσουμε στο σπίτι μας με εναλλακτικούς τρόπους.

Γι' αυτό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε μαζί μας την πιο τέλεια συνταγή της: Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce και ζεστή πατατοσαλάτα

Τσικνοπέμπτη συνταγές αργυρώ μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. σόγια sauce
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι

Για τη bbq sauce

  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 ¼ φλ. κέτσαπ
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μελάσα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα και τα χοιρινά παϊδάκια

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C. Βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη bbq σως, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά και αλείφουμε ξανά. Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.

Για τη bbq sauce

Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σερβίρουμε με λεμονάτη πατατοσαλάτα.

Πηγή: Argiro.gr