Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νόστιμη και πανεύκολη πατατοσαλάτα με μαγιονέζα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μπορείς να την συνοδέψεις σχεδόν με όλα τα ψητά!

Νόστιμη και πανεύκολη πατατοσαλάτα με μαγιονέζα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΑΛΜΥΡΕΣ 02.03.2021 10:42
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, που μπορείς να την συνδυάσεις σχεδόν με όλα τα ψητά φαγητά και αυτή δεν είναι άλλη από την πεντανόστιμη πατατοσαλάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Μέσα σε μισή ώρα η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πανέτοιμη και αποτελεί την τέλεια συνοδεία για BBQ!

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλ. σπιτική μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα, πλένοντας καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και βάζοντάς τες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
  • Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε απαλά. Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Άμα θες και ένα ελαφρύ και διαιτητικό γλυκό, μπορείς να φτιάξεις αυτά τα μπισκότα βρώμης!

Πηγή: argiro.gr

Ισπανική ομελέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 8 αυγά
  • 4 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φέτες ζαμπόν βραστό
  • ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
  • 2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
  • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για την ισπανική ομελέτα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.

ισπανική ομελέτα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Tramezzini: Πώς να φτιάξεις σπίτι τα γευστικότερα ιταλικά σάντουιτς

Vegan σαλάτα με φακές και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share