Με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση - Εύκολη σουρωτή τυρόπιτα με 6 υλικά από την Βέφα Αλεξιάδου

Οικονομική και νόστιμη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση - Εύκολη σουρωτή τυρόπιτα με 6 υλικά από την Βέφα Αλεξιάδου

Αυτή η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για σουρωτή τυρόπιτα είναι η πιο νόστιμη και εύκολη για χειμώνα και καλοκαίρι. Μπορεί να φαγωθεί ζεστή στο σπίτι, αλλά και σαν κολατσιό στο σχολείο ή την παραλία. Τα υλικά είναι οικονομικά και λίγα και μπορεί να τα έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Πως να φτιάξεις την σουρωτή τυρόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

  • 9-10 φύλλα κρούστας για πίτα
  • 600γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
  • ½ κούπα (¼ κούπας λάδι-¼ κούπας λιωμένο βούτυρο)
  • 5 αυγά
  • 2 ½ κούπες γάλα
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Δείτε επίσης: Με σπιτικό χειροποίητο τραγανό φύλλο - Χορτόπιτα σουφλέ με θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

  • Απλώστε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και πασπαλίστε το με αρκετό τριμμένο τυρί.
  • Σουρώστε το ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, έτσι ώστε να πλισαριστεί σχηματίζοντας βαθιές πτυχές μέσα στις οποίες θα κλειστεί το τυρί.
  • Βαλτέ το με προσοχή στο κέντρο ενός καλά βουτυρωμένου ταψιού 40εκ. και στριφογυρίστε το απαλά σε σπιράλ.
  • Σουρώστε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα και συνεχίστε το σπιράλ ώσπου να καλυφτεί όλος ο πάτος του ταψιού.
  • Με ένα πινέλο αλείψτε απαλά και καλά την επιφάνεια της πίτας με το λιωμένο λίπος.
  • Χτυπήστε αυγά με το γάλα, προσθέτοντας λίγο πιπέρι και περιχύσετε με το μείγμα την πίτα ρίχνοντας το κουταλιά κουταλιά να πάει παντού.
  • Αφήστε την πίτα να σταθεί 5 λεπτά και ψήστε την στους 180° βαθμούς Κέλσιου για 45 λεπτά η ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια των φύλλων.
  • Σερβίρετε την ζεστή.