Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Κόλαση!

Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Βραστό ή κατσαρολάτο κέικ σοκολάτας! Μυστικά για επιτυχία...

Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά!

Υλικά

Τσουρέκι "λουσμένο" με σιρόπι και σοκολάτα γρήγορα και εύκολα!

250 gr. βούτυρο
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
150 ml. νερό
450 gr. ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
300 gr. αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χοντροκομμένο φουντούκι

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα).
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και διαλύουμε το κακάο, το οποίο διαλύουμε μέσα στο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αφαιρούμε από το μείγμα 1 μεγάλο φλυτζάνι (περίπου 300 ml.) και το κρατάμε στην άκρη.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο ρευστό μείγμα, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ.
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C.

Το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού σταθεί 10 λεπτά το χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε το κέικ με το χοντοτριμμένο φουντούκι

Κόλαση: Κείκ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας!

Ένα υπέροχο, αφράτο κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας.

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή, από το chichoskitchen.blogspot.fr, για ένα απλό κέικ που με τη προσθήκη σταγόνων σοκολάτας, μεταμορφώνετε σε ένα φανταστικό κέικ.

Απολαύστε το σχεδόν ζεστό και απογειώστε τη γεύση σας με λιωμένη σοκολάτα.

Υλικά συνταγής

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων βάσης 24 εκ. Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 4 λ περίπου μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη.

Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά, λίγο λίγο, το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, χωρίς να το χτυπήσετε αρκετά και σφίξει. Αφήνετε το μίξερ, κρατάτε μια χούφτα σταγόνες σοκολάτας για πασπάλισμα και τις υπόλοιπες τις βάζετε μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε από πάνω τη χούφτα σταγόνες που κρατήσατε. Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα με την οποία θα τρυπήσετε το κέικ στο κέντρο του βγει καθαρή και στεγνή.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να σταθεί, το ξεφορμάρετε και μόλις μισοκρυώσει, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε σκέτο ή με σταγόνες σοκολάτας.

ΠΗΓΗ https://funkycook.gr