Τσουρέκι "λουσμένο" με σιρόπι και σοκολάτα γρήγορα και εύκολα!

Με μόνο λίγα υλικά!

Τσουρέκι

Τσουρέκι λουσμένο με σιρόπι και σοκολάτα γρήγορα και εύκολα! Μια συνταγή "κόλαση"...

Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στην ζύμη.

Θες να αδυνατίσεις; Αυτό είναι το γλυκό που θα σε βοηθήσει!

ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3κ.γ. ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. μαστίχα
1/4κ.γ. μαχλέπι
3 μεγάλα αυγά
120ml. γάλα
3/4κ.γ. αλάτι
150γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

2 κρόκους αριωμένους σε λίγο νερό

Υλικά για το σιρόπι:
100ml. νερό
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γκανάζ:
200ml. κρέμα γάλακτος

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μισή ζάχαρη, τη μαγιά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
2Την άλλη μισή ζάχαρη τη ρίχνουμε μέσα στο multi μαζί με το μαχλέπι, τη μαστίχα και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως.
3Έπειτα τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τα άλλα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και με το γάντζο αρχίζουμε και ζυμώνουμε. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο, έπειτα ανεβάζουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι το ζυμάρι να έχουμε ένα μαστιχωτό ζυμάρι.
4Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη παίρνουμε τη μισή και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και αρχίζουμε να πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε λωρίδες μήκους 15εκ. περίπου.
5Έπειτα κάνουμε τις λωρίδες πλεξούδα και όπως είναι το τσουρέκι το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη μισή ζύμη ώστε να κάνουμε δύο τσουρέκια. Τα σκεπάζουμε ξανά με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με 2 κρόκους αραιωμένους σε νερό.
6Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τα τσουρέκια για 20-30 λεπτά.
7Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση το σιρόπι το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
8Μόλις ετοιμαστούν τα τσουρέκια περιχύνουμε το κρύο σιρόπι από πάνω.
9Τέλος λιώνουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν λιώσει η σοκολάτα τη ρίχνουμε παντού πάνω από τα τσουρέκια και σερβίρουμε.

Χωρίς μίξερ αλλά γεμάτο γεύση! Κέικ με σταγόνες σοκολάτας!

Κέικ με σταγόνες σοκολάτας για τεμπέλες αλλά λιχούδες! Χωρίς μίξερ αλλά γεμάτο γεύση! Είστε έτοιμοι να το δείτε....

Τα υλικά δε, είναι ελάχιστα! Πάμε λοιπόν την συνταγή!

Υλικά:

- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη καστανή

1 ποτήρι γάλα

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"!

- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο- βούτυρο (μισό-μισό)

- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

- λίγη βανίλια

- λίγο κακάο

- 2 αυγά

- σταγόνες σοκολάτας

- αλεύρι άσπρο όσο πάρει

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα μπολ ψηλό, ρίχνετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο με το σύρμα (η ζάχαρη δε λιώνει τελείως).
Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε ξανά να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το μπέικιν, το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Τέλος, προσθέτετε λίγο- λίγο το γάλα μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ σφιχτός).
Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή μία φόρμα μικρή και κρατάτε ένα μπολάκι από το μείγμα, ρίχνετε μέσα δύο κουταλιές της σούπας κακάο και το ανακατεύετε.
Περιχύνετε στο ταψί το μείγμα με το κακάο και ανακατεύετε απαλά να κάνει σχέδιο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40'-45'.