Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"!

Μια συνταγή "κόλαση"

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός...

Γρήγορη και νόστιμη σοκολατόπιτα από κρουασάν! Αργός... "θάνατος"! Μια συνταγή "κόλαση"...

Σήμερα θα σας προτείνουμε μια εντελώς διαφορετική σοκολατόπιτα από αυτή που έχετε συνηθίσει ! Αποτελείται από ψιλοκομμένα κρουασάν με 2 στρώσεις βελούδινης κρέμας σοκολάτας ανάμεσα τους.

Είναι ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε σε γλυκό , είτε για την παρέα σας , είτε για τις λιγούρες του Σαββατοκύριακου!

Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα!

Συνταγή για σοκολατόπιτα

Για την εύκολη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε:

4-8 ‏κρουασάν με γέμιση σοκολάτα
2 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
1 φλ. ‏κακάο
1 φλ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ‏γάλα αμυγδάλου
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα κρουασάν σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τοποθετείτε τα μισά μέσα στο ταψί.

Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο multi/blender και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν γλάσο.

Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας πάνω από τα ψιλοκομμένα κρουασάν και το λειαίνετε ώστε να είναι ομοιόμορφο.

Προσθέτετε 1 στρώση ακόμα με κρουασάν και άλλη μια στρώση μείγματος σοκολάτας την οποία επίσης στρώνετε καλά και ομοιόμορφα.

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Κέικ σοκολάτας να ρέει για τις τεμπέλες! Η συνταγή που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα...

Είσαι τεμπέλα (ή τεμπέλης) που δεν μπορείς χωρίς τη δόση σου …σε σοκολάτα; Όταν το ζαχαροπλαστείο είναι κλειστό ή μακριά, όταν δεν υπάρχει τίποτα φαγώσιμο στο σπίτι και θες κάτι κατιτίς …αυτό το κέικ που είναι έτοιμο ακριβώς σε 1 λεπτό και είναι η σωτηρία σου αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων.

Πάρε την κούπα σου και ετοιμάσου.

Υλικά (για 1 μεγάλη κούπα)

Αφράτο σοκολατοκέικ που λιώνει στο στόμα!


4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι απλό με 1/2 κουτ. γλυκού baking powder)

2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο

2 κουτ. σούπας ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε 3)

5 κουτ. σούπας γάλα

2 κουτ. σούπας λάδι (ό,τι έχετε ή αν θέλετε λιωμένο βούτυρο)

1 κουτ. σούπας μερέντα


Εκτέλεση


Μέσα στην μεγαλύτερή σας κούπα, ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Ρίχνετε μετά το γάλα και το λάδι και ανακατατεύετε γρήγορα με ένα κουταλάκι ώστε να μην έχει σβόλους.

Ρίξτε τη μερέντα στη μέση και μην ανακατέψετε.

Βάζετε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 70 δευτερόλεπτα και έτοιμο!


Προσοχή!


Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάζει από φούρνο σε φούρνο. Το κέικ ήταν έτοιμο σε 70” σε φούρνο μικροκυμάτων με ισχύ 950W.

Αν ο φούρνος σας έχει λιγότερη ισχύ, μπορεί να χρειαστούν 90”. Θα δείτε ότι περίπου στο 1 λεπτό το κέικ θα αρχίσει να φουσκώνει.

Μην το ψήσετε πάνω από 2 λεπτά. Συνήθως στα 90 δευτερόλεπτα είναι έτοιμα στους περισσότερους φούρνους.