Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα!

Θα το φτιάχνετε κάθε μέρα έτσι και κάνετε την αρχή!

Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα!

Ελαφρύ σοκολατογλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Μια συνταγή που θα αγαπήσετε και θα φτιάχνετε κάθε μέρα έτσι και κάνετε την αρχή!

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με ένα απλό, εύκολο στη παρασκευή του γλύκισμα σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή για μια υπέροχη γευστικά και οπτικά σοκολατένια τάρτα παγωτό, με τραγανή μπισκοτένια βάση, πλούσια σε σοκολατένια γεύση γέμιση, γαρνιρισμένη με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας.

Γρήγορο και ελαφρύ γλυκό με καραμέλα και δυο ακόμα διαφορετικές στρώσεις!

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
1 κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
2 κ.γ. ζεστό νερό
1 φλ. τσαγιού (170 γρ.) σταγόνες κουβερτούρας
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα μπισκότα σε σκόνη. Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε το βούτυρο, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε και το θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 23 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τους κόκκους καφέ και το ζεστό νερό και ανακατεύετε να διαλυθεί ο καφές. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να “σταθεί” για 10 λ.

Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-6 λ ή μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ζαχαρούχου και ανακατεύετε απαλά, για να μη ξεφουσκώσει, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.

Μεταφέρετε το μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, τη στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά της. Σκεπάζετε τη ταρτιέρα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.

Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε βγάζετε τη τάρτα παγωτό από τη κατάψυξη. Τη γαρνίρετε με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα να "τρέχει"...

Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα να "τρέχει"...

Μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή από την ομάδα του Youweekly.gr!

Για τη μπουγάτσα θα χρειαστείτε

4 ‏φύλλα χωριάτικα
6 ‏φύλλα πολίτικα
2 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏κανέλα
250 γρ. ‏βούτυρο γάλακτος


Για την κρέμα θα χρειαστείτε

150 γρ. ‏Μαύρη ή Καστανή Ζάχαρη
400γρ. ‏εβαπορέ γάλα 2% λιπαρά
1 κ.γ. ‏κανέλα
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
100 γρ. ‏Κουβερτούρα σε Σταγόνες
6 ‏αυγά
‏Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα
‏Κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνετε εναλλάξ 4 φύλλα Κιχί, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα.

Ανοίγετε τα πολίτικα φύλλα. Τα σουρώνετε βεντάλια και τα τοποθετείτε κατά μήκος του ταψιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν. Σε μπολ χτυπάτε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάτε να ενωθούν.

Προσθέτετε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνετε το ψημένο φύλλο με την κρέμα. Ξανά ψήνετε για περίπου 25’ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.

Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρετε ζεστή.