Γρήγορο και ελαφρύ γλυκό με καραμέλα και δυο ακόμα διαφορετικές στρώσεις!

Συνταγή κόλαση!

Γρήγορο και ελαφρύ γλυκό με καραμέλα και δυο ακόμα διαφορετικές στρώσεις!

Γρήγορο και ελαφρύ γλυκό με καραμέλα και δυο ακόμα διαφορετικές στρώσεις! Κάθε μια στρώση έρχεται να προσθέσει τη δική της γευστική δυναμική σ΄ αυτό το πολυεπίπεδο γλυκό.

Μια μπισκοτένια βάση φουντουκιού και σταγόνων σοκολάτας. Μια στρώση κρέμας βανίλιας, με την υπέροχη βελουδένια υφή και το άρωμα της βανίλιας. Και τέλος ένα γλάσο καραμέλας, ως επιστέγασμα για την ολοκλήρωση του γλυκού και το οποίο θα μας ανταμείψει πλουσιοπάροχα με τη μοναδική του γεύση και τη εξαιρετική νοστιμιά του. Ένας καραμελένιος πειρασμός!

Δικό σας!

Εύκολη σοκολατίνα με μερέντα και μπισκότα!

Γλυκό Ψυγείου με Γλάσο Καραμέλας

Μπισκοτένια Βάση (12 κομμάτια)
300 g μπισκότα petit beurre
80 g βούτυρο, λιωμένο
60 g λικέρ
50 g τριμμένα φουντούκια
50 g τρούφα σοκολάτας

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi χωρίς να γίνουν σκόνη, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια και την τρούφα σοκολάτας. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο λικέρ.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα συστατικά και να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο.

Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε pyrex ή ταψί 20×25 cm, αλειμμένο με ελάχιστο λάδι ελαφρύ. Το απλώνουμε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Κρέμα Βανίλιας
2 φακελάκια κρέμα βανίλια Γιώτης (2×42g)
1200 g φρέσκο γάλα
8 κ.σ. ζάχαρη
200 g κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζελατίνη, σκόνη

Σε κατσαρόλι κι επάνω σε μέτρια φωτιά βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και τη ζάχαρη να βράσουν. Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε τα 2 φακελάκια έτοιμης σκόνης κρέμα βανίλια και τη ζελατίνη και τα ρίχνουμε στο βραστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά να πήξει κι αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αδειάζουμε την κρέμα σε μπωλ και την αφήνουμε να κρυώσει, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη σε επαφή με την κρέμα.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ. Όταν η κρέμα έχει κρυώσει, αναμειγνύουμε απαλά τη σαντιγύ μέσα στην κρέμα.

Την αδειάζουμε επάνω από τη μπισκοτένια βάση και την απλώνουμε σ΄ όλη την επιφάνεια της βάσης. Ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο.

Γλάσο Καραμέλας
350 g ζάχαρη καστανή
250 g κρέμα γάλακτος
50 g βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Σε τηγάνι κι επάνω σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει. Δεν ανακατεύουμε απλώς ανακινούμε το τηγάνι κυκλικά από το χερούλι. Όταν φτιάχνουμε καραμέλα προσέχουμε ιδιαιτέρως.

Όταν λιώσει τελείως, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό και την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.

Παίρνουμε το pyrex από το ψυγείο και απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας το γλάσο καραμέλας. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας, να πήξουν τα υλικά και να δέσουν οι γεύσεις.

Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις την πιο δροσερή τούρτα, για φέτος το καλοκαίρι!

Είναι εύκολη και πεντανόστιμη, για φέτος το καλοκαίρι! Μάθε και εσύ πως να φτιάχνεις την πιο δροσερή τούρτα!

Υλικά
Για το παγωτό
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
½ φλιτζάνι ζάχαρη + ½ φλιτζάνι επιπλέον για τις φράουλες
2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
4 κρόκους αβγών
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
500γρ. φράουλες
Για τη βάση
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1¼ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
2 μεγάλα αβγά
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο για το στήσιμο
Για το σερβίρισμα
ολόκληρες φράουλες
κορυφές και φύλλα δυόσμου
καρύδα τριμμένη

Διαδικασία
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και, μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπο μίγμα, ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε, αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για 11 λεπτά περίπου, μέχρι οι άκρες να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει το μπισκότο πολύ καλά.

Στη συνέχεια το περνάτε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε, όχι να γίνει σκόνη, και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και στρωμένο με λαδόκολλα, με διάμετρο 24εκ., και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το παγωτό: Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζετε σε ένα μπολ με το μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Τις αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και, μόλις ζεσταθεί το μίγμα στην κατσαρόλα, ρίχνετε κουταλιές μέσα στο μπολ με τους κρόκους, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν. Αδειάζετε όλο το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αδειάζετε την κρέμα αμέσως σε νέα μπολ και αυτό το μπολ το βάζετε σε ένα μεγαλύτερο γεμισμένο με πάγο (κρύο μπεν μαρί).

Μόλις κρυώσει η κρέμα ρίχνετε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, τις φράουλες χωρίς το ζουμί τους, την καρύδα, και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το μίγμα πάνω στην παγωμένη βάση και το απλώνετε ομοιόμορφα. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει.

Διακοσμείτε με τις ολόκληρες φράουλες, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζετε λίγη καρύδα τριμμένη και σερβίρετε.

Tips
Μπορείτε τις φράουλες να τις φτιάξετε πριν τη βάση για να κερδίσετε χρόνο.

Όταν φτιάχνετε τέτοιες κρέμες με βάση το αβγό καλό είναι η θερμοκρασία να είναι πάντα μέτρια προς χαμηλό, για να μπορείτε να ελέγχετε την κρέμα να μην κολλήσει και ψηθεί το αβγό.