Εύκολη σοκολατίνα με μερέντα και μπισκότα!

Ένα τέλειο γλυκό!

Εύκολη σοκολατίνα με μερέντα και μπισκότα!

Μια εύκολη σοκολατίνα με μερέντα και μπισκότα που σίγουρα κανείς δεν θα αρνηθεί να δοκιμάσει!

Για την σοκολατίνα θα χρειαστείτε

225γρ. ‏1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 λίτρο + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα ‏γάλα φρέσκο, πλήρες
250 γρ. ‏ζάχαρη
100 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ‏πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
4 ‏αυγά
‏άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Δείτε ακόμη: Η συνταγή με άρωμα Ανατολής που πρέπει να δοκιμάσετε: Πιλάφι με πλιγούρι, κουκουνάρι και γαρίδες!

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρετε και ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.

Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την πραλίνα και ανακατεύετε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια.

Βάζετε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Τοποθετείτε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιείτε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεων, που έχετε πρώτα καλύψει με μεμβράνη.

Βουτάτε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνετε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψετε όλο τον πάτο.

Με μια κουτάλα ρίχνετε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνετε και από πάνω βάζετε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχετε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.

Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με άχνη και κακάο και σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Ο απόλυτος σοκολατένιος πειρασμός! Μπράουνις με πραλίνα!

Είναι ο απόλυτος σοκολατένιος πειρασμός! Συνταγή για μπράουνις με πραλίνα για βουτιές… στην απόλαυση.

Ο λόγος για να χαλάσεις τη διατροφή σου και να υποπέσεις σε αμαρτίες.

Λαχταριστή συνταγή για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και το καλοκαίρι. Συνοδεύεις μοναδικά με παγωτό!

Ανατρεπτικό και απολαυστικό! Μπράουνι με...αβοκάντο!

Υλικά

225 γραμμ. βούτυρο
450 γραμμ. ζάχαρη
½ φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
4 μεγάλα αβγά
1 ¼ φλιτζ. κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ εσπρέσο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 x 25 εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφαιρούμε από την εστία και ανακατεύουμε με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ, χτυπάμε μαζί με τη σκόνη κακάο, αβγά, αλάτι, τη σκόνη εσπρέσο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά σε 180 βαθμούς. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάξτε σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Φτιάξτε την πιο τέλεια συνταγή γλυκού! Σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Ζουμερή και απίστευτα λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια, που σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλετε με μία μπάλα παγωτό.

Υλικά
400γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
6 αβγά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι καρύδια

Για την επικάλυψη
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει. Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.