Ανατρεπτικό και απολαυστικό! Μπράουνι με...αβοκάντο!

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά!

Ανατρεπτικό και απολαυστικό! Μπράουνι με...αβοκάντο!

Πρόκειται για μια συνταγή... ένα γλυκό ανατρεπτικό και απολαυστικό! Φυσικά μιλάμε για μπράουνι με...αβοκάντο!

Το μπράουνι με αβοκάντο είναι η καλοκαιρινή και light εκδοχή κάτι πολύ σοκολατένιου, αφράτου, αλλά όχι πολύ λιπαρού (δεν έχει καν βούτυρο) για να συνοδέψετε το πρωινό ή τον απογευματικό σας καφέ.

Μερικοί θέλουμε την υφή του κέικ ακόμα και όταν η εποχή επιβάλλει δροσερά smoothies και παγωτά. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σας έχουμε το ιδανικό γλυκό.

Σοκολατένιο κέικ-κόλαση χωρίς ενοχές! Το πιο υγιεινό που έχετε φάει ποτέ!

Φτιάχνεται μέσα σε 5 λεπτά, ψήνεται σε 25 και -φήμες λένε ότι- καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ. Γι' αυτό φροντίστε να το απολαύσετε εγκαίρως!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σοκολάτα (κατά προτίμηση μαύρη)
2 ώριμα αβοκάντο
1 φλ. ζάχαρη

3 αυγά
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/2 του φλ. σκόνη κακάο
1 γλ. αμύγδαλα χτυπημένα σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
Φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα (αν έχετε, αν θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και στρώνουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα κέικ την οποία θα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε τα αβοκάντο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ (στη μικρή σκάλα) μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας σιγά -σιγά τα αυγά και το απόσταγμα βανίλιας. Με λίγη παραπάνω προσοχή (και αγάπη) προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μίγμα, ανακατεύουμε και, στο τέλος, προσθέτουμε το κακάο, το αμύγδαλο και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30 λεπτά (για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο μπορούμε να κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα-τη βυθίζουμε στο κέικ και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο). Κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή να κρυώσει (γιατί τότε είναι πιο νόστιμο) και απολαμβάνουμε!

Πηγή: Bovary.gr

Φτιάξτε σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Φτιάξτε την πιο τέλεια συνταγή γλυκού! Σοκολατόπιτα με με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας!

Ζουμερή και απίστευτα λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια, που σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλετε με μία μπάλα παγωτό.

Υλικά
400γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
6 αβγά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού αλεύρι
1½ φλιτζάνι καρύδια

Για την επικάλυψη
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει. Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Πηγή: olivemagazine.gr