Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

Θα "λιώσεις" με τη συνταγή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα

Αν ψάχνεις μία εύκολη συνταγή για επιδόρπιο, με το οποίο θα εντυπωσιάσεις όλη σου την οικογένεια τώρα που βρίσκεσαι στο σπίτι, τότε πρέπει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσεις αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου στο οποίο πρωταγωνιστεί η καραμέλα αλλά και η σοκολάτα.

Πρόκειται για μία απλή συνταγή την οποία μπορείς να εκτελέσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και να δεις θεαματικά αποτελέσματα, εντυπωσιάζοντας όλο το τραπέζι.

Μιας και θα μπεις στην κουζίνα, ρίξε και μια ματιά σε αυτό το γλυκό ψυγείου, για το οποίο θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά!

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση:

Υλικά:

  • Φρυγανιές
  • 375 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • Κρέμα βανίλια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • Κρέμα σοκολάτα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 80 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Για να κάνουμε το σιρόπι καραμέλας σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει καραμέλα προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι που να έχουμε το σιρόπι.
  • Κρέμα βανίλιας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
  • Απλώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύους και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Μόλις το απορροφήσουν βάζουμε την ζεστή κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι που να πήξει η κρέμα.
  • Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.

γλυκό ψυγείου με καραμέλα

Νόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με βερίκοκα

Αν θέλεις να φας σε λίγα λεπτά κιόλας ένα γλυκό, τότε αυτό το γλυκό ψυγείου με βερίκοκα είναι αυτό που ψάχνεις, αφού είναι της τεμπέλας. Το φτιάχνεις στα γρήγορα, το βάζεις στο ψυγείου και σε λίγα λεπτά κιόλας το απολαμβάνεις. Είναι τέλειο και για επίσκεψη. Είναι νοστιμότατο και δροσερό.

Την συγκεκριμένη συνταγή που πρόκειται να λατρέψεις την βρήκαμε στο madameginger.com. Δείτε αναλυτικά παρακάτω, τα υλικά και την εκτέλεση του γλυκού.

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι
  • 5 φύλλα ζελατίνης των 2,5 γραμμαρίων (σύνολο 12,5 γρ. ζελατίνης)
  • 50 ml νερό
  • 300 γρ. δημητριακά με βρώμη (όποια μάρκα προτιμάτε)}
  • 12 βερίκοκα
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 ml νερό

γλυκό ψυγείου με βερίκοκα

Εκτέλεση

  • 1) Ξεκινάμε με τα βερίκοκα. Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες.
  • 2) Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκέυος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 15 λεπτά. και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
  • 3) Βάζουμε σε μία φόρμα το 1/3 των δημητριακών. Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα και αφήνουμε στην άκρη.
  • 4) Συνεχίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
  • 5) Βράζουμε τα 50 ml νερό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • 6) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε την κρέμα γιαουρτιού στην φόρμα του κέικ.
  • 7) Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού τα υπόλοιπα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι.
  • 8) Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και αφήνουμε για 5 με 6 ώρες να παγώσει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το γλυκό με ένα μαχαίρι και βουτάμε την φόρμα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό προσέχοντας μην μπει νερό μέσα στο γλυκό μας.
  • 9) Γυρνάμε την φόρμα σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Ωστόσο, τι γίνεται με όσες μας ξέμειναν πασχαλινά κουλουράκια; Βρήκαμε εύκολη συνταγή για γλυκό για να μην πεταχτεί τίποτα! Είναι κορμός κόλαση...