Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά - Η απόλυτη κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά - Η απόλυτη κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει ξανά βρήκαμε την ευκαιρία για να σας προτείνουμε την πιο νόστιμη κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμονιού που πρέπει να ετοιμάσετε. Αναμφίβολα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δεν απογοητεύει ποτέ καθώς πέρα από νόστιμη συνταγή θα έχετε την δυνατότητα να την ετοιμάσετε αρκετά γρήγορα!

Η κρέμα καραμελέ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κρέμα λεμόνι - Συνταγή

Υλικά Συνταγής

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά (μετρήστε το στο κουτί του ζαχαρούχου) φρέσκο γάλα
  • 1 λεμόνι (φλούδες)
  • 3 βανίλιες
  • 6 αυγά

Εκτέλεση

Για την κρέμα καραμελέ, ζεσταίνουμε το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού. Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες.

Αφήνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει βράση. Σε μπολ σπάμε τα 6 αυγά και τα χτυπάμε απαλά με το σύρμα, να διαλυθούν. Δεν θέλουμε να αφρίσουν.

Προσεκτικά, με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να ρίξουμε όλο το γάλα στα αυγά.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Διαλύουμε 1/2 κούπα ζάχαρη με 3 κουτ. σούπας νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει. Όταν πάρει χρώμα καφέ τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς C.

Τη βγάζουμε και αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αναποδογυρίζουμε την επόμενη μέρα. Προηγουμένως, βυθίζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος με βραστό νερό, για να μαλακώσει η καραμέλα και να πέσει εύκολα η κρέμα. Δείτε επίσης πως μπορείτε να το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι

Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά! Η απόλυτη τάρτα λεμόνι που πρέπει να φτιάξεις

Σε περίπτωση που σας έχουν μείνει πολλά λεμόνια και δεν έχετε που να τα χρησιμοποιήσετε τότε σας έχουμε την λύση για την πεντανόστιμη συνταγή. Πιο συγκεκριμένα, για όσους ειδικά λατρεύουν τα γλυκά μια υπέροχη lemon pie, ή τάρτα λεμόνι είναι ιδανική σε ένα οικογενειακό τραπέζι.

Η απόλυτη συνταγή για τάρτα λεμόνι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 220γρ. μπισκότα digestive
  • 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
  • τους κρόκους από 2 αυγά
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμ

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε. Απλώνετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα πάνω στην βάση.
  • Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.