Αν έχετε λιγούρες αλλά θέλετε να φάτε κάτι διαιτητικό, σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για ελαφρύ και χωρίς ζάχαρη cheescake ψυγείου, που παρά του ότι είναι με λίγες θερμίδες, είναι αρκετά υγιεινό, σε αντίθεση βέβαια με αυτό το γλυκό ψυγείου, που όμως είναι μια σκέτη αμαρτία!

Ζουμερό cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 συσκ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • 100 γρ. στέβια

Για τη βάση του cheesecake

  • Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ για το cheesecake με μασκαρπόνε.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη σε μπολ.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
  • Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου.
  • Στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Το παγώνουμε για 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα

  • Λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
  • Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας.
  • Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.

Πηγή: argiro.gr

Με λίγες θερμίδες είναι κ αυτά τα μπισκότα

Εύκολο και με λίγες μόνο θερμίδες - Ζουμερό cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 250 γραμ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 100 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη ή καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. βανίλια υγρή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 300 γραμ. νιφάδες βρώμης χ.γλ. (κατά προτίμηση ολόκληρες)
  • 100 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 200 γραμ. σταγόνες πικρή σοκολάτα ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη,

  1. προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170º C στον αέρα. Θα ψήσουμε τα μπισκότα χωρίς γλουτένη στη μεσαία σχάρα.
  2. Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι και τα δυο είδη ζάχαρης.
  3. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μείγμα.
  4. Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα.
  5. Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε τη βρώμη.
  6. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
  7. Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  8. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες.
  9. Με το scoop του παγωτού ή με μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, περίπου 40 γραμ. κάθε μπισκότο. Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια.
  10. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους.
  11. Απαλά πατάμε με την παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
  12. Αφήστε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν.
  13. Ψήνουμε για 12 – 15′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
  14. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
  15. Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

argiro.gr