Για τις βραδινές λιγούρες: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που λιώνουν στο στόμα

Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Για τις βραδινές λιγούρες: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που λιώνουν στο στόμα

Η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στα ύψη σιγά σιγά - δείτε εδώ την σημερινή 23/6 πρόγνωση καιρού - και για τους γλυκατζήδες της παρέας που μαζί με ένα δροσερό μπουκάλι νερό θέλουν να πάρουν κι ένα γλυκό αγκαλιά, βρήκαμε το καλύτερο: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ, γάλα, κρέμα και μαρμελάδα.

Τρομερός συνδυασμός, εύκολο υλοποίηση!

Υλικά για το εύκολο γλυκό ψυγείου

Διαβάστε επίσης: Γλυκό ψυγείου της αρχιτεμπέλας με κρέμα βανίλια - σοκολάτα και μπισκότα

  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 150 ml γάλα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 300 γρ μαρμελάδα
  • Κρέμα
  • 800 ml γάλα
  • 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.
  • Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μελί, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  • Όσο η κρέμα είναι καυτή προσθέτουμε το βούτυρο τις βανίλιες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αναμειγνύουμε το γάλα με το μέλι.
  • Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
  • Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.
  • Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και απλώνουμε την μαρμελάδα.
  • Σκεπάζουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
ΠΗΓΗ foodaholics.gr