Για τον καύσωνα που έρχεται τις επόμενες ώρες: Παγωτό - γλυκό με 3 μόνο υλικά

Κλειστείτε στα σπίτια σας και απολαύστε...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Για τον καύσωνα που έρχεται τις επόμενες ώρες: Παγωτό - γλυκό με 3 μόνο υλικά

Σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις καύσωνας αναμένεται να «χτυπήσει» διάφορες περιοχές της Ελλάδας (δείτε εδώ αναλυτικά ποιες και πότε) και το Youweekly.gr είναι ετοιμοπόλεμο! Τι χρειάζεται κάποιος όταν ζεσταίνεται πολύ; Μα φυσικά ένα εξαιρετικό γλυκό - παγωτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει το καλύτερο.

Θέλει μόνο 3 υλικά και ελάχιστο χρόνο!

Για την τούρτα παγωτό με 3 υλικά

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(κρύα)
  • 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1+(1/2) συσκ. πτιμπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Στρώνουμε μεμβράνη σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ.
  2. Θέλουμε να καλυφθεί τόσο η βάση όσο και τα τοιχώματα για την τούρτα παγωτό.
  3. Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την κρέμα
  4. Σε ένα παγωμένο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για την τούρτα παγωτό του για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια ωραία βελούδινη και παχύρρευστη κρέμα.
  6. Βγάζουμε από την κατάψυξη την φόρμα και ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας σε όλη την επιφάνεια.
  7. Την στρώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να είναι ίσια η επιφάνεια της.
  8. Σπάμε μερικά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια της κρέμας για την τούρτα παγωτό.
  9. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα απλώνουμε ώστε να είναι λεία η επιφάνεια.
  10. Κάνουμε μια τελευταία στρώση από μπισκότα χωρίς να τα σπάσουμε πάρα μόνο για τα μικρά κενά που δημιουργούνται.
  11. Καλύπτουμε με μεμβράνη την τούρτα παγωτό και αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει και να σφίξει καλά
  12. Βγάζουμε από την κατάψυξη την τούρτα παγωτό για 5 με 10 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
  13. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την τούρτα παγωτό.
ΠΗΓΗ Argiro.gr