Ακόμη και αν κάνεις διατροφή φάτο χωρίς τύψεις: Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη και αυγά

Πολύ ελαφρύ, εύκολο και με λίγες θερμίδες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ακόμη και αν κάνεις διατροφή φάτο χωρίς τύψεις: Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη και αυγά

Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά αλλά με γιαούρτι, τόσο ελαφριά που την τρως χωρίς τύψεις. Ένα γλυκό ψυγείου "κόλαση" ακόμη και για αυτούς που κάνουν διατροφή.

Πως να φτιάξεις τη Μους σοκολάτας χωρίς αυγά και ζάχαρη

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
  • 100 γρ. γάλα
  • Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)

Δείτε επίσης: Γλυκό ψυγείου της αρχιτεμπέλας με κρέμα βανίλια - σοκολάτα και μπισκότα

Παρασκευή

  • Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιόδήποτε γλυκαντικό θέλετε.
  • Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
  • Βάζουµε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε τη μους μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.
  • Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
  • Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.
Μυστικά
  • Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ η μους.
  • Γι’ αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα στο μείγμα.
  • Απαραίτητη είναι η χαμηλή φωτιά για να μην καεί η σοκολάτα.
ΠΗΓΗ argiro.gr