Αν αγαπάτε τα αφράτα, γλυκά πρωινά που ξυπνούν τον ουρανίσκο σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Τα γερμανικά pancakes, με την αυθεντική συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη, έχουν κατακτήσει τις καρδιές των Γερμανών και τώρα μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και στο σπίτι σας.

Μαλακά, αφράτα και γεμάτα γεύση, με μια ελαφριά γλυκύτητα που τα κάνει ακαταμάχητα, αυτά τα pancakes είναι ιδανικά για γλυκό, brunch, πρωινό ή σνακ.

Μην παραλείψετε τις σταφίδες και την άχνη ζάχαρη – είναι το απόλυτο μυστικό της απόλαυσης!

Τι θα χρειαστείτε για το συγκεκριμένο πρωινό

  • 6 αυγά, χωρισμένοι κρόκοι από ασπράδια
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 ml γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, + έξτρα για το ψήσιμο
  • 200 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Δείτε επίσης: Το θεϊκό γλυκό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά μέσα στο 2025

  1. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα, και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά- εκτός από τις σταφίδες- και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Ρίχνουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, αδειάζουμε μια ποσότητα μείγματος (περίπου μέχρι τη μέση του τηγανιού) και πασπαλίζουμε με τις σταφίδες.
  5. Καπακώνουμε με ένα καπάκι ή ένα άλλο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για 2 με 3 λεπτά.
  6. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 2 λεπτά.
  7. Βάζουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Σερβίρουμε τα γερμανικά pancakes ζεστά, πασπαλίζοντας με άχνη.

Ευχαριστούμε το Giorgostsoulis.com