Εύκολη τούρτα σοκολάτα, μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Κυριολεκτικά την φτιάχνετε την τελευταία στιγμή, μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Βγαίνουν 6 μερδίες και είναι το πιο τέλειο γλυκό για τις απρόοπτες επισκέψεις τώρα τις ημέρες των γιορτών.

Πως να φτιάξεις την τούρτα της τελευταίας στιγμής

Υλικά

Για την τούρτα σοκολάτα

  • 250 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας με 60% περιεκτικότητα σε κακάο και πάνω
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 550 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 πρέζα/ες κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • Χτυπημένη κρέμα
  • Φουντούκια
  • Καραμέλα
  • Κόκκινα φρούτα δάσους
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κακάο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε αυτή τη γρήγορη τούρτα σοκολάτα, τρίβοντας πρώτα τη σοκολάτα για να λιώσει ευκολότερα.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε μπολ για μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε τα 150 γραμ. κρέμα (από τα συνολικά 550 γραμ.).
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.
  • Ντύνουμε με μεμβράνη φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τον καφέ και την κανέλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά σε παχύρρευστη μορφή.
  • Περιχύνουμε με τη σοκολάτα την παχύρρευστη κρέμα και με απαλές κινήσεις, σχηματίζοντας οχτάρια, ενώνουμε τα δυο μίγματα με σπάτουλα σιλικόνης.
  • Η τελική υφή πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, με όμοιο χρώμα παντού, σαν σατινένια κρέμα, σαν μους.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας μέσα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε χωρίς να μετακινήσουμε το σκεύος, μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
  • Αφαιρούμε το δαχτυλίδι και τη βάση της τούρτας και τραβάμε με προσοχή τη μεμβράνη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, φρούτα δάσους και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
  • Εναλλακτικά φτιάχνουμε καραμέλα και καραμελώνουμε φουντούκια σε δάκρυ και γαρνίρουμε την τούρτα.

argiro.gr