Ανάμεσα στους αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς της ποντιακής κουζίνας, υπάρχει μια λιτή αλλά απολαυστική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις με την απλότητά της: τσιμούρ. Με ελάχιστα υλικά, χωρίς πολύ κόπο και με γεύση που σε ταξιδεύει, αυτή η παραδοσιακή ομελέτα αποτελεί την απόλυτη λύση για κάθε ώρα της ημέρας. Είτε θες ένα γρήγορο πρωινό, ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα χορταστικό βραδινό, αυτή η συνταγή θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμη, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις γιατί αυτή η απλή ποντιακή συνταγή έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά (και το πιάτο) όσων τη γνωρίζουν.

Τι θα χρειαστείς

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 φέτες ψωμί από καλαμποκάλευρο, μπαγιάτικο
  • 6 αυγά
  • 4 κ.σ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Η Ποντιακή ομελέτα
  1. Σε μια επιφάνεια κοπής κόψτε με ένα αιχμηρό μαχαίρι το ψωμί σε μικρούς κύβους. Ρίξτε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο (ό,τι επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε) σε ένα τηγάνι και αφήστε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε τα κομμάτια του ψωμιού και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν.
  2. Παράλληλα ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  3. Αδειάστε το μείγμα αυγού στο τηγά νι επάνω στο τηγανισμένο ψωμί και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Τηγανίστε το τσιμούρ για 5΄-6΄ μέχρι να πήξουν τα αυγά.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το τσιμούρ σε μια μεγάλη πιατέλα.
  5. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε

Κι αν ψάχνεις ένα γρήγορο και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου, ρίξε μια ματιά εδώ.