Ανάμεσα στους αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς της ποντιακής κουζίνας, υπάρχει μια λιτή αλλά απολαυστική συνταγή που κερδίζει τις εντυπώσεις με την απλότητά της: τσιμούρ. Με ελάχιστα υλικά, χωρίς πολύ κόπο και με γεύση που σε ταξιδεύει, αυτή η παραδοσιακή ομελέτα αποτελεί την απόλυτη λύση για κάθε ώρα της ημέρας. Είτε θες ένα γρήγορο πρωινό, ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα χορταστικό βραδινό, αυτή η συνταγή θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.
Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμη, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις γιατί αυτή η απλή ποντιακή συνταγή έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά (και το πιάτο) όσων τη γνωρίζουν.
Τι θα χρειαστείς
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 2 φέτες ψωμί από καλαμποκάλευρο, μπαγιάτικο
- 6 αυγά
- 4 κ.σ. γάλα πλήρες αγελαδινό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

- Σε μια επιφάνεια κοπής κόψτε με ένα αιχμηρό μαχαίρι το ψωμί σε μικρούς κύβους. Ρίξτε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο (ό,τι επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε) σε ένα τηγάνι και αφήστε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε τα κομμάτια του ψωμιού και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Αδειάστε το μείγμα αυγού στο τηγά νι επάνω στο τηγανισμένο ψωμί και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Τηγανίστε το τσιμούρ για 5΄-6΄ μέχρι να πήξουν τα αυγά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το τσιμούρ σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε
Κι αν ψάχνεις ένα γρήγορο και καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου, ρίξε μια ματιά εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ