Αυτό το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που έχει εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ, θα γίνει το αγαπημένο σου.

Πώς να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Υλικά

  • 130 ml χυμό λάιμ
  • Ξύσμα από 2 λάιμ + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 600 gr εβαπορέ γάλα
  • 600 gr ζαχαρούχο γάλα
  • 2 συσκ. μεγάλες γεμιστά μπισκότα λεμονιού
  • Σαντιγί για το σερβίρισμα
  • Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Δείτε επίσης: Φανταστική και πανεύκολη γρανίτα σοκολάτα – Πως να την φτιάξεις σπίτι σου

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα (ζαχαρούχο και εβαπορέ), το ξύσμα και το χυμό λάιμ για 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Ρίχνουμε δύο κουταλιές κρέμα λάιμ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 24 x 24 εκ. και κάνουμε από πάνω μία στρώση με γεμιστά μπισκότα λεμονιού.
  • Σπάμε μερικά μπισκότα και καλύπτουμε τα κενά της βάσης.
  • Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις κρέμας και γεμιστών μπισκότων άλλες δύο φορές και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Συνολικά έχουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τέσσερις στρώσεις κρέμας.
  • Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
  • Το γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί, ξύσμα και φέτες λάιμ και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

argiro.gr