Αν ψάχνετε κάτι εύκολο, γρήγορο και χορταστικό είστε στο σωστό μέρος! Τι θα λέγατε για τυρόπιτα στο τηγάνι, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου; Είναι έτοιμη για να μπει στο τηγάνι σε 5 λεπτά, είναι ελαφριά και τραγανή τόσο όσο!
Πώς θα φτιάξετε τυρόπιτα στο τηγάνι
Υλικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
- 1 αυγό μεγάλο
- 1/3 φλ. γάλα
- 200 γρ. φέτα μαλακή σε τρίμματα
- Λίγο Πιπέρι
- 5 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση

- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, με το γάλα και το ελαιόλαδο(3 κ.σ.).
- Προσθέτουμε τη φέτα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
- Λαδώνουμε ένα τηγάνι 24 εκ. και στρώνουμε ακτινωτά 3 κομμάτια φύλλου.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε τσαλακωτά 2 κομμάτια φύλλου.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Καλύπτουμε με 3 κομμάτια φύλλου, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
- Γυρνάμε τις άκρες που περισσεύουν περιμετρικά πάνω στη πίτα.
- Ραντίζουμε με σταγόνες ελαιόλαδο και καλύπτουμε με τα 2 τελευταία κομμάτια φύλλου.
- Λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της πίτας με το πινέλο.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί η κάτω πλευρά της πίτας γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσέχουμε την ένταση της εστίας για να μην καεί το φύλλο.
- Αναποδογυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει σωστά, γίνεται πολύ τραγανή.
- Βγάζουμε την τυρόπιτα σε ένα ξύλο κοπής και την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Την κόβουμε σε 4 κομμάτια και την απολαμβάνου με όσο είναι ακόμη ζεστή.
Δείτε επίσης: Σκεπαστή με γύρο στο σπίτι: Για να γλιτώσεις τα 8 ευρώ στο σουβλατζίδικο
Tip: Η σιγανή φωτιά θα ψήσει σωστά μέχρι μέσα τα φύλλα, θα ροδίσει ομοιόμορφα την τυρόπιτα στο τηγάνι και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ τραγανό.
Πηγή: argiro.gr