Αν ψάχνετε κάτι εύκολο, γρήγορο και χορταστικό είστε στο σωστό μέρος! Τι θα λέγατε για τυρόπιτα στο τηγάνι, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου; Είναι έτοιμη για να μπει στο τηγάνι σε 5 λεπτά, είναι ελαφριά και τραγανή τόσο όσο!

Πώς θα φτιάξετε τυρόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 200 γρ. φέτα μαλακή σε τρίμματα
  • Λίγο Πιπέρι
  • 5 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Τυρόπιτα στο τηγάνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, με το γάλα και το ελαιόλαδο(3 κ.σ.).
  • Προσθέτουμε τη φέτα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
  • Λαδώνουμε ένα τηγάνι 24 εκ. και στρώνουμε ακτινωτά 3 κομμάτια φύλλου.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε τσαλακωτά 2 κομμάτια φύλλου.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Καλύπτουμε με 3 κομμάτια φύλλου, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Γυρνάμε τις άκρες που περισσεύουν περιμετρικά πάνω στη πίτα.
  • Ραντίζουμε με σταγόνες ελαιόλαδο και καλύπτουμε με τα 2 τελευταία κομμάτια φύλλου.
  • Λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της πίτας με το πινέλο.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί η κάτω πλευρά της πίτας γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσέχουμε την ένταση της εστίας για να μην καεί το φύλλο.
  • Αναποδογυρίζουμε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει σωστά, γίνεται πολύ τραγανή.
  • Βγάζουμε την τυρόπιτα σε ένα ξύλο κοπής και την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Την κόβουμε σε 4 κομμάτια και την απολαμβάνου με όσο είναι ακόμη ζεστή.

Δείτε επίσης: Σκεπαστή με γύρο στο σπίτι: Για να γλιτώσεις τα 8 ευρώ στο σουβλατζίδικο

Tip: Η σιγανή φωτιά θα ψήσει σωστά μέχρι μέσα τα φύλλα, θα ροδίσει ομοιόμορφα την τυρόπιτα στο τηγάνι και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ τραγανό.

Πηγή: argiro.gr