Αναζητάτε έναν υγιεινό και νόστιμο τρόπο να απολαύσετε το ψωμί μπανάνας; Με αυτή τη συνταγή για ψωμί μπανάνας με δημητριακά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό και θρεπτικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Χωρίς υπερβολικές θερμίδες και ζάχαρη, συνδυάζει την φυσική γλυκύτητα της μπανάνας με την ενέργεια των δημητριακών, προσφέροντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσης και υγιεινών θρεπτικών συστατικών.
Τι θα χρειαστείς για το ψωμί μπανάνας
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
- 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2,5 γρ. σόδα μαγειρική
- 2 μπανάνες μεγάλες ώριμες (230 γρ.)
- 120ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 30ml γάλα αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά
- 90 γρ. κορν φλέικς
- 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 70 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
Εκτέλεση συνταγής
Δείτε επίσης: Τραχανάς σούπα ντομάτα στο πι κα φι – Το super tip για να μην κολλήσει στο βράσιμο
Φτιάξτε το ψωμί. Βάλτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα για 4΄ με το εξάρτημα φτερό, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Χαμηλώστε την ταχύτητα, προσθέστε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε τα για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κοσκινίστε σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ρίξτε το μείγμα αλευριού στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χτυπήστε στο μπλέντερ τις μπανάνες και προσθέστε στον πουρέ που θα δημιουργηθεί το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Χτυπήστε για 1΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τον πουρέ μπανάνας στο μίξερ και χτυπήστε για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κρατήστε στην άκρη 30 γρ. από τα κορν φλέικς. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσθέστε τα κορν φλέικς, τα αμύγδαλα φιλέ και τα αποξηραμένα βερίκοκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C, στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Ψήστε το ψωμί. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάστε μέσα το μείγμα. Επικαλύψτε το με τα κορν φλέικς που έχετε κρατήσει και ψήστε το ψωμί στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρετε και κατόπιν αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα επάνω σε μια σχάρα. Είναι έτοιμο να το σερβίρετε.