Για πρώτη φορά: Αποκλειστικές φωτογραφίες από το σπίτι της Ιωάννας Μάνδρου στο κέντρο της Αθήνας

Απίστευτη διακόσμηση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Για πρώτη φορά: Αποκλειστικές φωτογραφίες από το σπίτι της Ιωάννας Μάνδρου στο κέντρο της Αθήνας

Η αλήθεια είναι ότι το διαδίκτυο –και όχι μόνο- επανειλημμένα την έχει χτυπήσει αλύπητα με βαρείς χαρακτηρισμούς, σβήνοντας με blanco την καριέρα 37 χρόνων της Ιωάννας Μάνδρου στη δημοσιογραφία και στο δικαστικό ρεπορτάζ. Εκείνη από τη μεριά της, κρατώντας με καμάρι το βραβείο Μπότση, με το οποίο τιμήθηκε πριν από 2 χρόνια για την προσφορά της, φαίνεται να αντέχει ακόμα, έχει όμως και το σθένος να ζητάει συγγνώμη εάν κάπου ξέφυγε.

Τη συναντήσαμε στο υπέροχο σπίτι της, στο κέντρο της Αθήνας, όπου ζει με τον άντρα της, επίσης δικηγόρο Ευθύμιο Ναυρίδη, και της ζητήσαμε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, τότε που με τη δίδυμη –καρμπόν- αδελφή της Χριστίνα κατάφεραν να επιβιώσουν ορφανεύοντας σε μικρή ηλικία από τη μάνα τους. Και εκείνη ξεδίπλωσε το κουβάρι των αναμνήσεών της και μας είπε πολλά...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Έλιωσε πολλά παπούτσια στο ρεπορτάζ και δεν υπάρχει δίκη που να μην ήταν παρούσα. Στη δίκη Κοσκωτά, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στη δίκη Τσοχατζόπουλου και αργότερα στη δίκη Λιγνάδη(δείτε εδώ τις δηλώσεις που είχε κάνει και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων), Παλιοσπύρου, Φύσσα, Αναγνωστόπουλου. Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί από όσα είδαν τα μάτια της, έχει δεχτεί “πυρηνικό πόλεμο”, όπως λέει χαρακτηριστικά, αλλά παρόλα αυτά αποδείχτηκε... πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ιωάννας Μάνδρου

Μεγάλωσες σε αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον;

Καθόλου. Μεγαλώσαμε με τον πατέρα μας, αφού, προτού τελειώσουμε το Δημοτικό, χάσαμε μέσα σε λίγες μέρες τη μητέρα μας από ιατρικό σφάλμα. Είχε ταχύτατη επιδείνωση η υγεία της μόλις της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή που της προκάλεσε γαστροραγία στομάχου. Ο μπαμπάς μας δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ, της είχε μεγάλη αδυναμία. Μας αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά, μας μεγάλωσε με τρυφερότητα, αγάπη και στοργή, γι' αυτό και με την αδελφή μου τον κατατάσσουμε –και ας θεωρηθεί υπερβολή- στην χώρα των αγίων και ας μην ήταν άνθρωπος θρησκευόμενος.

Η απώλεια της μητέρας σας σε τόσο μικρή ηλικία σάς έκανε να μεγαλώσετε απότομα;

Ναι. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι φορούσαμε μαύρα από παιδάκια μέχρι τη Β΄ Γυμνασίου. Δεν ζήσαμε ποτέ ανέμελα παιδικά χρόνια, είμασταν από μικρές υπεύθυνες για τον εαυτό μας αλλά και για όλες τις δουλειές του σπιτιού. Δεν ήταν καθόλου εύκολες οι συνθήκες τότε να ζεις σε ένα αγροτικό σπίτι. Υπήρχε θλίψη διάσπαρτη παντού, γιατί το περιβάλλον σού επέβαλε το πένθος. Ο πατέρας μας δεν είχε την ψυχική δύναμη να σταθεί όρθιος μετά τον θάνατο της μαμάς και κατέρρευσε με πολλά προβλήματα υγείας λίγα χρόνια αργότερα.

Ιωάννα Μάνδρου

Ιωάννα Μάνδρου περιοδικό YOU σπίτι

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 16/2, σε όλα τα περίπτερα με μόνο 1,5 ευρώ