Ιωάννα Μάνδρου για υπόθεση Λιγνάδη: «Τα παιδιά αυτά, μάνα και πατέρα δεν είχανε;»

«Έριξε» ευθύνες στους γονείς των θυμάτων

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Ιωάννα Μάνδρου για υπόθεση Λιγνάδη: «Τα παιδιά αυτά, μάνα και πατέρα δεν είχανε;»

Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες τα λόγια της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δημοσιογράφος μιλώντας στον ΣΚΑΙ έριξε ευθύνες στους γονείς των θυμάτων αναρωτώμενη που βρισκόντουσαν και δεν προστάτεψαν όπως θα έπρεπε τα ανήλικα παιδιά τους.

Φυσικά αυτές οι δηλώσεις πήραν μεγάλες διαστάσεις κυρίως στα Social Media.

Οι δηλώσεις της Ιωάννας Μάνδρου

«Tα παιδιά αυτά που βρισκόντουσαν σε ένα σπίτι και ξενυχτάγανε και υφίσταντο αυτά που υφίσταντο, μάνα και πατέρα δεν είχανε;»

Μάλιστα, μετά την επισήμανση άλλων δημοσιογράφων στο τηλεοπτικό πάνελ ότι τα περισσότερα παιδιά ήταν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, η Ιωάννα Μάνδρου σχολίασε:

«Όχι, αυτά που έχουν καταγγείλει δεν είναι καθόλου προσφυγόπουλα. Ήτανε παιδιά σε οικογένειες που κατά τη γνώμη μου τίθεται ένα θέμα ευθύνης των γονέων που πρέπει να ασκούν με επιμέλεια την επιμέλεια των παιδιών τους γιατί δεν μπορεί το παιδί 14 χρονών να κοιμάται έξω από το σπίτι και να μην ξέρει η μάνα κι ο πατέρας αν είναι σε κανενός αλλουνού παιδί το σπίτι ή αν είναι πουθενά αλλού». Την ίδια στιγμή το Εθνικό Θέατρο έκανε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο διάλογος του Λιγνάδη με την ανακρίτρια - «Δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν γνωρίζω τίποτα»

Το πρωί της Δευτέρας μέσα από την εκπομπή Ευτυχείτε, βγήκε στη δημοσιότητα ο διάλογος που είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης με την ανακρίτρια, λίγο μετά τη σύλληψή του η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, κρατείται στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ σε ένα κελί μόνος του και όπως θα διαπιστώσετε από τα λεγόμενά του, αρνείται όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος του ενώ τονίζει πως δεν γνώριζε καν ότι είχαν γίνει μηνύσεις.

  • Ανακρίτρια: Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας… Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος σας στην εισαγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;
  • Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι κυρία ανακρίτρια, δεν έχω γνώση, δεν ξέρω… πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις…
  • Ανακρίτρια: Υπάρχουν δύο… καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι για το 2010. Πρόκειται για… Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές κύριε Λιγνάδη…
  • Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Για αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο…