Ιωάννα Μαλέσκου: Έτσι έχασε 17 κιλά 6 μήνες μετά τον τοκετό - Πίνει κρητικά βότανα και άλλα 3 μυστικά ροφήματα

Η γυμναστική που ακολουθεί και το διατροφικό της πλάνο!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
imaleskou - Instagram
imaleskou - Instagram

Η Ιωάννα Μαλέσκου μπορεί να έχει αποκτήσει εδώ και εννέα μήνες την κορούλα της στη ζωή, ωστόσο αν δει κανείς τη λαμπερή παρουσιάστρια θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι πριν από ούτε ένα χρόνο ήταν εγκυμονούσα.

Για να πετύχει λοιπόν η Ιωάννα την απώλεια των 17 κιλών της εγκυμοσύνης ακολουθεί διατροφικό πρόγραμμα και φυσικά ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής δε λείπει από την καθημερινότητά της.

Μέσα από αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τρεις μήνες η Ιωάννα Μαλέσκου στη δημοσιογράφο Τζώρτζια Συρίχα και στο Youweekly.gr αποκάλυψε τα μυστικά, που ακολουθεί η ίδια μέσα στην ημέρα της για να επανέλθει στο βάρος που είχε πριν γίνει μητέρα (δείτε εδώ την πρώτη ολόσωμη φωτογραφία της 3 μήνες από τον τοκετό).

Τα μυστικά της Ιωάννας Μαλέσκου για την απώλεια των κιλών της γέννας

Κάθε πότε γυμνάζεσαι, Ιωάννα;

Κάνω 3 φορές την εβδομάδα ενδυνάμωση και 2 φορές πιλάτες, ή τουλάχιστον προσπαθώ να τηρώ αυτό το πρόγραμμα. Τα Σαββατοκύριακα, η δραστηριότητά μου είναι βόλτες με το καρότσι, με μπόλικο περπάτημα και τρέξιμο, όσο μπορώ, για να νιώθω ότι έχω μια ισορροπία. Βοηθάει σίγουρα και η διατροφή. Δεν κάνω αυστηρή διατροφή, κρατάω μια ισορροπία με μέτρο όλα, για να μην στερούμαι και επειδή θηλάζω, θέλω να είναι πλούσιο το διατροφολόγιό μου. Δουλεύω σε personal μορφή και έχω την προπονήτρια δίπλα μου. Βάσει των αναγκών μου κάνουμε το καθημερινό μας ασκησιολόγιο με βάρη και λειτουργικές ασκήσεις για να έχω ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα δικά σου tips για απώλεια κιλών;

Γρήγορα δεν χάνονται τα κιλά και δεν πρέπει ο στόχος να είναι αυτός, αλλά να υπάρχει μια σταθερότητα και μια διάρκεια στο αποτέλεσμα. Προσπαθώ να πίνω πολύ νερό ή όσο περισσότερο γίνεται και ευτυχώς για μένα έχω την λεμονιά στον κήπο, οπότε κόβω λεμόνια απευθείας φρέσκα από το δέντρο, τα βάζω στο ψυγείο μέσα σε γυάλινα μπουκάλια και πίνω καθημερινά γιατί βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος. Επίσης αγαπώ πολύ τα αφεψήματα και τα κρητικά βότανα, αλλά τελευταία έχω αγαπήσει πάρα πολύ την Λουίζα.

Τηρείς κατά γράμμα την διατροφή σου;

Δεν είναι όλα ιδανικά στο πρόγραμμά μου, μην με βλέπετε που γελάω. Οι ρυθμοί είναι τέτοιοι που δεν μου επιτρέπουν να τηρήσω κατά γράμμα τα γεύματά μου όσο και εάν θέλω. Όταν χάνω ένα γεύμα φροντίζω να το αναπληρώσω με ένα υγιεινό σνακ. Έχω μαζί μου ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, που ξέρω ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να πάρω και την ενέργεια που χρειάζομαι αλλά και για να συνεχίσω την δραστηριότητα στην καθημερινότητά μου και εννοείται ότι μετά, φροντίζω να έχω το επόμενο γεύμα στην ώρα του για να είναι όλα ρολόι.

Ιωάννα Λαουμτζή: Η personal trainer αποκαλύπτει το πρόγραμμα γυμναστικής & τα διατροφικά tips της παρουσιάστριας

Μιλώντας στο youweekly.gr η personal trainer της παρουσιάστριας αποκαλύπτει κατ' αποκλειστικότητα πώς δημιουργήσαν μαζί το πλάνο με το οποίο η Ιωάννα Μαλέσκου διατηρείται fit μόλις 6 μήνες μετά τη γέννα. Όπως λέει η Ιωάννα Λαουμτζή: «Η Ιωάννα είχε ως στόχο αρχικά να επανακτήσει τη φόρμα της, την αντοχή και τη δύναμη της. Επομένως φτιάξαμε ένα πλάνο που δεν την εξαντλεί, για να αποδίδει με ενέργεια σε όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας. Επόμενος στόχος, ήταν να χαθούν τα κιλά της εγκυμοσύνης. Το απόλυτο tip είναι ένας καλός συνδυασμός σωστής διατροφής με άσκηση.

Φτιάξαμε το εβδομαδιαίο πλάνο προπονήσεων σε ημέρες και ώρες που την εξυπηρετούν, ώστε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ακυρώσεων και είπαμε ότι τα τρία βασικά γεύματα, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, πρέπει να είναι ο οδηγός μας. Ακόμα και αν κάποιο από τα γεύματα δεν θα μπορούσε να γίνει ολοκληρωμένα, αυτό να αντικατασταθεί από ένα υγιεινό σνακ, όπως ένας συνδυασμός ξηρών καρπών με αποξηραμένα φρούτα, ένα φρέσκο φρούτο με λίγους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και ένα smoothie με κάποιο φυτικό γάλα όπως αυτό της καρύδας, μια μικρή μπανάνα, λίγα berries και μισό κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών»

Το νερό είναι το κλειδί!

Το απλό νεράκι είναι βασικός σύμμαχός μας στην διατροφή. Θέλουμε πίνοντας αρκετό νερό να αναπληρώνουμε τα υγρά που χάνονται με τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια της άσκησης, γιατί χρειαζόμαστε τις άμεσες αναπληρώσεις για να βγάλουμε μια αποτελεσματική προπόνηση. Επίσης το σώμα μας χρειάζεται το νερό για να λειτουργήσει, ενώ και οι αρθρώσεις μας, χωρίς την ευεργετική επίδραση του νερού αποκτούν δυσκαμψία.

Πόσες φορές πρέπει να γυμνάζεται κάποιος για να δει αποτελέσματα;

Με 2 προπονήσεις ανά εβδομάδα, μπορεί κάποιος να αποκτήσει μια καλή φυσική κατάσταση και να δει κάποιες μικρές αλλαγές που θα έρχονται σταθερά. Με το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ιωάννα, δηλαδή με 4 προπονήσεις ανά εβδομάδα σε personal training sessions οι αλλαγές θα είναι πιο άμεσες. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις! Ο χρόνος δεν θα γίνει σύμμαχος σου ποτέ. Εσύ πρέπει να τον δημιουργήσεις με πολλές μικρές καθημερινές θυσίες.
Μην ξεχνάς λοιπόν να σε φροντίζεις! Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη τα απαραίτητα καύσιμα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.