Γέμισε το σπίτι κατσαρίδες; Το κόλπο με την μαγειρική σόδα που θα τις εξαφανίσει

Απαλλαγείτε οριστικά χωρίς χημικά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
pexels/Najman Husaini
pexels/Najman Husaini

Η έντονη ζέστη του τελευταίου διαστήματος έχει κάνει τις κατσαρίδες να βρίσκονται παντού στο δρόμο και στα σπίτια. Αν δεν θέλετε ωστόσο να τις εξαφανίσετε με χημικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαχτείτε από αυτές.

Τα χημικά πολλές φορές δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά ή τα ζώα συντροφιάς, ενώ θεωρείται ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Για όσους λοιπόν δεν θέλουν τα χημικά, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους είναι τα δολώματα με μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη! Είναι μια οικονομική μέθοδος που αν την ακολουθήσετε σωστά θα δείτε αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Για να προλάβεις τα μυρμήγκια - Πασπάλισε στην κουζίνα σου μαγειρική σόδα και ακόμα 1 υλικό

Τι θα χρειαστείτε για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες

  1. Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια (νερού ή αναψυκτικού) ή από κονσέρβες (π.χ. τοματοπολτό ή μέλι)
  2. Μαγειρική σόδα
  3. Ζάχαρη άχνη
  4. Νερό

Για να το φτιάξουμε, αναμιγνύουμε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και γεμίζουμε με το μείγμα τα καπάκια.
Για κάθε δόλωμα γεμίζουμε και ένα καπάκι με νερό. Τοποθετούμε τα καπάκια με το δόλωμα και με το νερό σε δυσπρόσιτα σημεία (πίσω από το πλυντήριο, κάτω από το ψυγείο, στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, κοντά στο σιφόνι) και όπου έχουμε δει να κυκλοφορούν κατσαρίδες.

Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με την ζάχαρη άχνη, δημιουργεί μια εκρηκτική αντίδραση όταν φτάσει στο στομάχι της κατσαρίδας, με συνέπεια να τη σκοτώσει. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος θέλει επιμονή, καθώς χρειάζεται κάποιες εβδομάδες μέχρι να λειτουργήσει.