Προστατεύει από ξόρκια και διώχνει την γλωσσοφαγιά - Το φυτό που σύμφωνα με το Φενγκ Σούι εξαφανίζει το κακό μάτι από το σπίτι

Που πρέπει να το τοποθετήσετε;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Ενώ ορισμένα φυτά εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς, άλλα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως φυτά φενγκ σούι σύμφωνα με την αρχαία κινεζική πρακτική.

Η κινεζική λέξη "φενγκ" σημαίνει άνεμος και "σούι" σημαίνει νερό, και αυτά τα φυτά σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την καλοσύνη, τα οποία με τη σειρά τους προσελκύουν τη θετική ενέργεια και τα χρήματα. Ορισμένα μάλιστα από αυτά σε προστατεύουν από όλα τα αρνητικά.

Ένα συγκεκριμένο φυτό μπορεί να σε προστατέψει συγκεκριμένα από όλη την γλωσσοφαγιά, τα μαγικά ξόρκια που μπορεί να σου κάνουν (αν πάντα πιστεύεις σε αυτά γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν πιστεύει) αλλά και το κακό μάτι που μπορεί να σου "ρίξει" καμία γειτόνισσα.

Δείτε επίσης: Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι είναι προστάτης και "μπλοκάρει" την αρνητική ενέργεια - Το φυτό που πήρε για το σπίτι η Ελένη Φουρέιρα

Αυτό το φυτό διώχνει μακριά σου το κακό μάτι, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Ο λόγος για τον Απήγανο! Είναι ένα αρωματικό αειθαλές πολυετές φυτό. Η επιστημονική του ονομασία είναι Ρυτή η βαρύοσμη (Ruta graveolens) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae. Συναντάται και σαν πεγάνι, πηγάνι, πήγανος και πήγανο. Ευδοκιμεί κυρίως στην Νότια Ευρώπη και Βόρεια Αφρική.

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τον απήγανο ή ακόμα και λάτρευαν τις ιδιότητές του. Οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν το φυτό αυτό και το είχαν επάνω τους όταν επισκέπτονταν φυλακισμένους, επειδή πίστευαν ότι προστάτευε από το "κακό μάτι". Οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν για την εξουδετέρωση αρνητικών σκέψεων ή επιθυμιών, αναφέρει το thesecretrealtruth.blogspot.com

Οι Κέλτες μάγοι έλεγαν ότι ο απήγανος εξασφάλιζε προστασία από τα μαγικά ξόρκια και ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προαγωγή των θεραπειών από ασθένειες. Ο απήγανος ήταν ιερός για τους αρχαίους Εβραίους, τους Αιγύπτιους και τους Καληδόνες, που πίστευαν ότι ήταν ένα δώρο από τους θεούς.

Στη Λατινική Αμερική, κατά την αρχαιότητα, ο απήγανος χρησιμοποιούνταν από κοινότητες αυτοχθόνων για μαγικά ξόρκια. Θεωρούνταν ότι, αν κάποιος τοποθετούσε ένα κλωνάρι κάτω από το φως του φεγγαριού πριν το δώσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, κέρδιζε την καρδιά του για πάντα.

Απήγανος για το κακό μάτι