Και ξαφνικά όλα τα κορίτσια της μόδας διακοσμούν το σπίτι τους με αυτά τα 5 χρώματα - Το κάνουν να μοιάζει ακριβό

Η πολυτέλεια σε έναν χώρο δεν εξαρτάται μόνο από τα χρήματα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η επιλογή των χρωμάτων με τα οποία θα διακοσμήσεις το σπίτι σου είναι ίσως η πιο σημαντική απόφαση που θα πάρεις όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους. Όπως η μόδα, έτσι και η αισθητική ενός σπιτιού ακολουθεί τις τρέχουσες τάσεις στη διακόσμηση, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι τις συνδυάσεις με το δικό σου προσωπικό στυλ, επενδύοντας σε αποχρώσεις που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χαρούμενη και ήρεμη στον χώρο σου.

Τι γίνεται όμως όταν θέλεις ένα δωμάτιο να δείχνει πολυτελές και ακριβό χωρίς να είναι; Όπως και στο styling, θα χρησιμοποιήσεις μερικές ιδέες και προτάσεις για να το πετύχεις. Οπότε δες στη συνέχεια 5 χρώματα που χρησιμοποιούν τα κορίτσια της μόδας για να δημιουργήσουν ένα upper class περιβάλλον στο σπίτι τους.

5 χρώματα που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει ακριβό

Η ιδέα εδώ δεν είναι μόνο μια ουδέτερη παλέτα, που ως γνωστόν, όπως και στη μόδα (θα το γράψω πολλές φορές αυτό, γιατί συνδέεται με τη διακόσμηση), αναδεικνύει το "quiet luxury" και κάνει τον χώρο να μοιάζει πολυτελής. Τα φωτεινά χρώματα είναι αυτά που κάνουν εντύπωση και αναβαθμίζουν το σπίτι.

Ειδικά αυτήν τη στιγμή, που οι bold αποχρώσεις έχουν κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή στην σκηνή της εωτερικής διακόσμησης, χαρίζοντάς μας μια σούπερ ανανέωση από τους γκρι τόνους που κυριαρχούσαν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επομένως, αν θέλεις να αλλάξεις το σπίτι σου, να το φωτίσεις, να το κάνεις πιο ανοιξιάτικο και παράλληλα να δείξει ακριβό στο μάτι των καλεσμένων σου, δεν έχεις παρά να υιοθετήσεις την χρωματική παλέτα που επιλέγουν τα κορίτσια της μόδας για να διακοσμήσουν τους χώρους τους ή να βάψουν τους τοίχους τους- και υποδεικνυουν οι τάσεις της νέας σεζόν.

Βαθύ πράσινο

Το χρώμα αυτό εμφανίζεται στα πάντα, από τους τοίχους (το Duck Green είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της Farrow & Ball) έως τα ντουλάπια και τις ταπετσαρίες της κουζίνας αλλά και τα μεμονωμένα διακοσμητικά αντικείμενα. Το πράσινο είναι εκπληκτικά καταπραϋντικό και πολύ πιο ευέλικτο στους συνδυασμούς με άλλα χρώματα.

Ήσυχο ροζ

To ροζ γενικά παραβλέπεται στους εσωτερικούς χώρους, αλλά στην πραγματικότητα, λειτουργεί ως ουδέτερο. Είναι η ιδανική βάση για να χαρίσεις ζεστασιά, ενδιαφέρον και προσωπικότητα σε έναν χώρο. Προτίμησε παλ τόνους, για μια safe επιλογή, που ταιριάζει και με το πράσινο.

Μπλε του ουρανού

Μια φρέσκια μπλε απόχρωση θα χαρίσει φρεσκάδα σε έναν χώρο, ενώ συνδυασμένο με το λευκό και με χρυσαφί μεταλλικά διακοσμητικά αυτόματα θα δείξει πολυτελές. Προτίμησέ το στο σαλόνι σου και μην σκεφτείς καθόλου ότι είναι μόνο καλοκαιρινή τάση.

Chic μπεζ

Το λέει και η λέξη "κομψό", οπότε αυτόματα και πολυτελές. Το μπεζ είναι διαχρονική αξία στην upper αισθητική (όπως και στη μόδα), αφού δείχνει elegant και πολυτελές. Προτίμησέ το σε καναπέδες και χαλιά και συνδύασέ το με ένα φωτεινό χρώμα για να σπάσεις τη μονοτονία.

Κοραλί

Εκκεντρικό και παιχνιδιάρικο ταυτόχρονα, είναι η Νο1 επιλογή της σεζόν. Είναι στυλάτο και αναζωογονητικό, ενώ μπορεί να είναι το ίδιο τέλειο το καλοκαίρι, είτε είσαι δίπλα στην παραλία, στην πόλη ή στην εξοχή, και εντυπωσιακό τους χειμωνιάτικους μήνες - ειδικά στο φως των κεριών. Προτίμησέ το σε μαξιλάρια και παπλώματα, ενώ η ιδέα φέτος το θέλει να φωτίζει έναν τοίχο στο σαλόνι μας.