Θέλεις να αλλάξεις την κουζίνα σου; 5 χρώματα που είναι εκτός το 2024 και 5 που παίρνουν τη θέση τους

Οι μεγαλύτερες τάσεις της νέας σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η κουζίνα είναι ο χώρος όπου συναντιόμαστε, μαγειρεύουμε και δημιουργούμε αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας. Επομένως, είναι σημαντικό η διακόσμηση που θα επιλέξουμε να αντανακλά τις τρέχουσες τάσεις και την αισθητική της εποχής, πέρα από το προσωπικό μας στυλ και τις προτιμήσεις μας.

Το 2024 φέρνει νέες τάσεις στον χώρο των χρωμάτων για τις κουζίνες, με ορισμένες αποχρώσεις να απομακρύνονται ενώ άλλες παίρνουν τη θέση τους. Ας δούμε, λοιπόν, τα 5 χρώματα που πρέπει να αποφύφουμε φέτος και ποια είναι αυτά που παίρνουν τη θέση τους ως νέες επιλογές εάν θέλουμε να κάνουμε μια ανανέωση στον χώρο της κουζίνας.

5 χρώματα εκτός μόδας για τις κουζίνες του 2024 και 5 που παίρνουν τη θέση τους

Κλασικό Λευκό - Μέντα

Παρόλο που το λευκό είναι διαχρονικό και καθαρό, το 2024 υπάρχει μια μείωση στη δημοτικότητά του στις κουζίνες. Οι άνθρωποι προτιμούν πιο ζεστά χρώματα για να δημιουργήσουν μια αισθητική που παραπέμπει στο φυσικό περιβάλλον.

Προτίμησε λοιπόν τη μέντα, καθώς προσφέρει μια αίσθηση φρεσκάδας και ηρεμίας, ενώ ταιριάζει εύκολα με πολλά φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, για να δημιουργήσεις μια ζεστή και γαλήνια ατμόσφαιρα. Παίξε με φλοράλ υφάσματα σε διάφορα χρώματα για να ολοκληρώσεις την εικόνα της κουζίνας.

Σκούρο Καφέ - Χακί

Τα σκούρα καφέ και τα μελί χρώματα χάνουν τη δημοφιλία τους στις κουζίνες, αντ' αυτού επιλέγονται πιο φωτεινά και ζωηρά χρώματα που δίνουν φρεσκάδα στον χώρο και δημιουργούν συναισθήματα αισιοδοξίας και χαράς.

Το χακί γίνεται το αναπάντεχο χρώμα στις κουζίνες, που βρίσκεται κοντά στο καφέ, αφού είναι ένας τόνος απευθείας από το φύση. Μπορείς να το συνδυάσεις με εντυπωσιακές ταπετσαρίες και χρυσαφί διακοσμητικά, αλλά και με ανοιχτόχρωμο ξύλο, δημιουργώντας μια κουζίνα που αποπνέει φινέτσα.

Κόκκινο - Κοραλλί/ροζ

Το έντονο κόκκινο χάνει τη θέση του στις κουζίνες το 2024, αν και είναι τοπ χρώμα στη μόδα. Η αλήθεια είναι πως μια κόκκινη κουζίνα διαθέτει δυναμική και ένταση αλλά δεν προσφέρει τη χαλάρωση και την ηρεμία που αποζητάμε στο δωμάτιο αυτό του σπιτιού.

Το κοραλλί αναδεικνύεται ως μια μοντέρνα επιλογή για τις κουζίνες το 2024, προσφέροντας μια αίσθηση ζεστασιάς και γαλήνης, ενώ οι τόνοι κοντά στο ροζ, βάζουν και μια παιχνιδιάρικη πινελιά στο σύνολο. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, συνδύασέ το με λευκό σε πλακάκια και δάπεδα.

Μπεζ - Κίτρινο του βουτύρου

Βαρετό, άτονο και παρόλο που δημιουργεί συνθήκες ηρεμίας θεωρείται αρκετά καταθλιπτικό. Το μπεζ υποχωρεί στις κουζίνες για το 2024 και δίνει τη θέση του σε πιο μοδάτες επιλογές.

Το κίτρινο του βουτύρου θα δημιουργήσει έναν ζωντανό και πιο ευχάριστο χώρο, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με λεπτομέρειες ξύλου αλλά και με γκρι και πράσινο. Εάν είσαι τολμηρή, μπορείς να επιλέξεις και φωτεινό κίτρινο, που είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων για τις κουζίνες του 2024.

Γκρι - Γαλάζιο

Το γκρι κυριαρχεί εδώ και χρόνια στις κουζίνες αλλά φέτος δεν είναι η χρονιά του. Όχι ότι δεν παίζει μέσα στη δεκάδα, αλλά χάνει σε δημοτικότητα από χρώματα που έχουν προσωπικότητα και δημιουργούν χώρους με ιδιαίτερο στυλ.

Το γαλάζιο λοιπόν μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και πλέον δεν τοποθετείται μόνο στα αγορίστικα δωμάτια. Συνδυάζεται άριστα με το ξύλο αλλά και με μαύρες λεπτομέρειες, ενώ δεν παύει να μας θυμίζει καλοκαίρι σε κάθε εποχή.

Επειδή λοιπόν η επιλογή των χρωμάτων για την κουζίνα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός χώρου που αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητα όσων μένουν στο σπίτι, δεν έχεις παρά να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και να δοκιμάσεις να κάνεις μια αλλαγή με έναν φρέσκο και πιο μοντέρνο τρόπο.