Με αυτά τo κόλπo θα διατηρείς το σπίτι σου τακτοποιημένο με ελάχιστη προσπάθεια – Ακολούθησε το «μαγικό» κανόνα του 1 λεπτού!

Θα χρειαστείς μόλις 60 δευτερόλεπτα!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Eάν είσαι από εκείνες ή εκείνους που λόγω έλλειψης χρόνου ή και από τεμπελιά αναβάλλεις διαρκώς τις δουλειές του σπιτιού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αφήνοντάς τες όλες για το Σαββατοκύριακο δεν είσαι η μόνη ή ο μόνος. Και αυτό γιατί σχεδόν οι περισσότεροι λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να γνωρίζουν ότι ο κανόνας του 1 λεπτού μπορεί να τους λύσει πραγματικά τα χέρια.

Ο κανόνας είναι απλός και βασίζεται σε μια απλή ερώτηση: «μου παίρνει λιγότερο από ένα λεπτό αυτή η δουλειά στο σπίτι;». Εάν η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι καταφατική τότε θα πρέπει να την εκτελέσεις αμέσως γιατί έτσι θα γλιτώσεις χρόνο από την καθημερινότητά σου, η οποία θα γίνει ακόμη και πιο εύκολη. (δες και για τη διακόσμηση σαλονιού: Ιδέες & Προτάσεις για το 2024)

Με αυτά τα κόλπα θα διατηρήσεις το σπίτι σου τακτοποιημένο χωρίς προσπάθεια μέσα από τον κανόνα του 1 λεπτού

Ο κανόνας του 1 λεπτού ουσιαστικά, βασίζεται στο χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή μιας εργασίας, δηλαδή στο εάν αρκούν ή όχι 60 δευτερόλεπτά για να εκτελεστεί.

γυναίκα διπλώνει πετσέτες στο σπίτι
Unsplash

Σκέψου ένα λεκέ στον πάγκο της κουζίνας, μια βούρτσα που έμεινε έξω από το συρτάρι στο μπάνιο, τις πιτζάμες, που είναι πεταμένες πάνω στο κρεβάτι. Όλα αυτά είναι παραδείγματα εργασιών που μπορούν να γίνουν σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αν λοιπόν τα τακτοποιήσεις αμέσως και χωρίς αναβολές αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε λιγότερο φόρτο εργασίας μέσα στο ΣΚ. Απλά το κάνεις και το ξεχνάς, εμποδίζοντας έτσι τη λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις στο σπίτι να πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

Λειτουργεί πραγματικά αυτός ο κανόνας;

Οι περισσότεροι που έχουν εφαρμόσει το συγκεκριμένο κανόνα ισχυρίζονται ότι λειτουργεί και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να διευκολύνει και την καθημερινότητα στο σπίτι. Με ποιο τρόπο; Το γεγονός και μόνο ότι κάνεις όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που συνήθως ανέβαλλες σε 1 λεπτό σου γλιτώνει χρόνο από όλα όσα θα συσσωρεύονταν σε αρκετές ώρες. Έτσι, το σπίτι είναι σίγουρα πιο τακτοποιημένο και πιο καθαρό, κάθε μέρα της εβδομάδας, με μεγάλο όφελος και για την ψυχική σου υγεία.