Κορωνοϊός: Εστίαση χωρίς μουσική και το twitter έδωσε ρέστα

"Δεν είναι μουσική, το ringtone μου είναι!"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Εστίαση χωρίς μουσική και το twitter έδωσε ρέστα

Τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας, αφού ανακοινώθηκε πως κι από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη θα υπάρξουν αλλαγές στις μετακινήσεις, κι εννοείται ότι έγινε πρώτο θέμα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο twitter, που οι χρήστες δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους.

Δεν επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οπότε αρχίζει η λειτουργία της εστίασης, προβλέπεται ότι σε καφέ και εστιατόρια θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα ανά τραπέζι σε εξωτερικό χώρο.

Ακόμη, προβλέπεται συγκεκριμένη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων με αποστάσεις από 90 εκατ. έως 1,8 μ. κατά περίπτωση.

Η χρήση μπαρ επιτρέπεται από τους πελάτες με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και με απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Οι χώροι εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00.

Το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιεί self test δύο φορές την εβδομάδα.

εστίαση χωρίς μουσική κορωνοϊός

Τα tweets μετά την ανακοίνωση

άνοιγμα εστίασης

κορωνοϊός μέτρα μαγαζιά
κορωνοϊός μουσική