"Γίνε σαν την Μπεκατώρου! Μη γίνεις σαν τον Πετρούνια" - Χιλιάδες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του για το Metoo

Χαμός στο Twitter - έγινε νούμερο ένα trend

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Χιλιάδες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας το βράδυ της Τετάρτης (20/10) σε μια εμφάνιση του που έκανε σε εγκαίνια καταστήματος ωρολογοποιίας. Ο Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό Metoo, ωστόσο η τοποθέτησή του για τους περισσότερους ήταν αρκετά λανθασμένη.

Αρχικά, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για την οικογένειά του, τη Βασιλική Μιλλούση και τις δύο κόρες του, ωστόσο λίγο αργότερα κλήθηκε να σχολιάσει και τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και γενικότερα.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, γιατί δεν έχω δει κάτι, εάν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω και έχει καταφέρει τους στόχους να τους υλοποιήσει, δεν έχει τέτοιο back up ή τέτοιου είδους παράπονο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά και έκτοτε ξεκίνησε ο κακός χαμός στα social media.

Το όνομα του μέσα σε λίγη ώρα έγινε νούμερο ένα trend στο Twitter, με τους περισσότερους χρήστες να δηλώνουν φανερά απογοητευμένοι από το άστοχο αυτό σχόλιο του.

Χαμός στο Twitter με τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα metoo στην Ελλάδα

Λιάγκας και Σκορδά "κατακεραυνώνουν" τον Πετρούνια

«Είναι μία ατυχής δήλωση και νομίζω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και το έχει σκεφτεί από ό,τι φάνηκε. Δε φαίνεται να είναι τόσο επιπόλαια η δήλωσή του, αλλά ελπίζω κι εγώ να είναι γιατί είναι συμπαθέστατος, είναι ένας άνθρωπος που μας έχει συγκινήσει» είπε ο Βαγγέλης Περρής αρχικά μετά την προβολή του αποσπασμάτος.

Ο Γιώργος Λιάγκας αμέσως μετά σχολίασε: «Άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε. Είναι λάθος κι εγώ συμφωνώ. Αν καταλάβαμε καλά, αυτό που εννοούσε ήταν ότι ένας αθλητής πρώτου μεγέθους δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις».

Με την σειρά της, η Φαίη Σκορδά ανέφερε πως: «Πρώτα από όλα δε μιλάμε για παράπονο. Εξ’ αρχής η τοποθέτηση του είναι λάθος, άσχετα ποια είναι η γνώμη του είναι βασισμένη σε κάτι λάθος. Δεν είναι λάθος αν κάποιος έχει δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση».