''Ως πότε''; - Ξεχειλίζει η οργή στο Twitter μετά τις δύο νέες γυναικοκτονίες σε Κρήτη και Ζάκυνθο

''Αυτά για όσους λέτε «Ας έφευγε»''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Ως πότε''; - Ξεχειλίζει η οργή στο Twitter μετά τις δύο νέες γυναικοκτονίες σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Οργή, αγανάκτηση και ένα τεράστιο γιατί. Αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν τα όσα διαδραματίζονται και συζητιούνται μετά τις δύο νέες γυναικοκτονίες στην Κρήτη και στη Ζάκυνθο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, με την αστυνομία να μην κάνει τίποτα, παρ' ότι ήταν ενημερωμένη για την ενδοοικογενειακή βία και στις δύο περιπτώσεις. Τόσο οι επαναλαμβανόμενες αυτές καταστάσεις, όσο και οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι των γυναικών τους, εξόργισαν τους χρήστες του Twitter, που μετρούν άλλο ένα θύμα για το 2022.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί πριν από τρεις περίπου μήνες και άλλη μία με θύμα μια 46χρονη από μαχαιριές στο Κουκάκι . Εν συνεχεία ο γυναικοκτόνος έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα της Παλαιάς Φωκαίας ωστόσο ανασύρθηκε και ομολόγησε στους αστυνομικούς το αποτρόπαιο έγκλημά του. Να σημειωθεί πως μέσα στο 2022 έχουν γίνει συνολικά 13 γυναικοκτονίες μαζί με τις χθεσινές.

Οργισμένες αντιδράσεις στο twitter - ''Άλλη μια δεν είναι ανάμεσά μας''

Και στην περίπτωση της γυναικοκτονίας στην Κρήτη αλλά και στη Ζάκυνθο η αστυνομία ήταν ενήμερη για τις βίαιες συμπεριφορές των συζύγων καθώς είχαν ενημερώσει και οι ίδιες αλλά και οι γείτονες. Στη Ζάκυνθο μάλιστα η άτυχη γυναίκα πήγε από το αστυνομικό τμήμα και την έδιωξαν, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί όταν επέστρεψε σπίτι. Τα συμβάντα αυτά σε συνδυασμό με την πεπατημένη πλέον αντίδραση όλων των γυναικοκτόνων, προκειμένου να γλιτώσουν τις ποινές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις:

Γυναικοκτονία στην Ζάκυνθο: Συνελήφθη ο δράστης - Δολοφόνησε την σύζυγό του αφού τον μήνυσε 2η φορά για βία

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου παρακολουθεί τις εξελίξεις για την γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (31/7) στο χωριό Τσιλιβί, με δράστη έναν άνδρα ηλικίας 49 ετών και θύμα μια γυναίκα 41 ετών.

Ο δράστης που συνελήφθη, ξυλοκόπησε και στην συνέχεια έσφαξε με ένα κουζινομάχαιρο την γυναίκα, με την οποία είχαν τρία παιδιά, ηλικίας 19, 14 και 8 ετών αντίστοιχα. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο μετά από τηλεφώνημα γειτόνων για ενδοοικογενειακό επεισόδιο, βρήκαν την γυναίκα... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr