Μεγάλη προσοχή! Αυτά τα 3 φυτά είναι τοξικά για τους σκύλους!

Σας αφορά! Μπορεί να τα έχετε σπίτι σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μεγάλη προσοχή! Αυτά τα 3 φυτά είναι τοξικά για τους σκύλους!

Μπορεί τα φυτά να είναι ότι πιο ωραίο έχουμε δει αλλά πρέπει να ξέρετε πως κάποια έχει αποδειχτεί πως είναι τοξικά για τους σκύλους και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο γι' αυτό δώστε προσοχή! Σας βρήκαμε 3 από αυτά που πρέπει σίγουρα να πετάξετε αν τα έχετε στο σπίτι σας.

Περιέχουν, δηλαδή, ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον σκύλο μας, ειδικότερα στα κουτάβια που έχουν μεγαλύτερη όρεξη για παιχνίδι και εξερεύνηση, και θα πρέπει να προσέχουμε να μην έρχεται σε επαφή ή να μην τρώει τα φύλλα και τα άνθη τους.

Τα 3 τοξικά φυτά για τα σκυλιά

Τουλίπα

Η τουλίπα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή βολβώδη λουλούδια που φυτεύουμε το φθινόπωρο στον κήπο. Η κατάποση φύλλων και ανθέων αλλά κυριώς των βολβών της τουλίπας, που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση τοξικών ουσιών, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους σκύλους, όπως εμετό, διάρροια, καταστολή και εκροή σάλιου.

Αλόη

Ακόμη και η αλόη, το δημοφιλές φυτό με τις σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα σκυλιά. Ενώ το gel της αλόης μπορεί να φαγωθεί άφοβα, η κατάποση των φύλλων μπορεί να φέρει στα σκυλιά εμετό, διάρροια και λήθαργο.

Γαρύφαλλο

Η γαρυφαλλιά, ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή λουλούδια που συναντάμε στις αυλές και τα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών, χρειάζεται κι αυτή λίγο προσοχή. Αν το σκυλάκι μας φάει φύλλα ή άνθη θα έχει ελαφρά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ η επαφή με το φύλλωμα του φυοτού μπoρεί να προκαλέσει ήπια δερματοπάθεια.

Να σημειωθεί πως ένα είναι το φυτό που διώχνει την γρουσουζιά! Δείτε το εδώ!

Πέθανε σκύλος από φυτό - Μεγάλη προσοχή! Το έχουμε όλοι σπίτι μας

Το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ' όλους, μιας και έγινε γνωστή η είδηση, πως ένας σκύλος, πέθανε από ένα φυτό, το οποίο έχουμε σχεδόν όλοι μέσα στο σπίτι μας. Όπως αποδείχθηκε, είναι τελικά επικίνδυνο.

Μια επείγουσα προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες σκύλων κάνει μια γυναίκα από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του αγαπημένου της σκύλου από την κατανάλωση ενός δημοφιλούς οικιακού φυτού.

Αυτό είναι το φυτό από το οποίο πέθανε ο σκύλος

Η Κέιτ Βάγκνερ λέει πως το «ατρόμητο και δραστήριο» γαλλικό μπουλντόγκ της, με το όνομα Λίλι, αρρώστησε βαριά αφότου έφαγε μερικά φύλλα από ένας είδος φοίνικα, με την επιστημονική ονομασία Κύκας, ένα κοινό φυτό που μπορεί να είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες για τα ζώα και τους ανθρώπους εάν φαγωθεί.

Δείτε εδώ και αυτό το φυτό που θα σας φέρει καλοτυχία στο σπίτι. Μπορείτε να το βρείτε πολύ εύκολα.

Σε μια δημοσίευσή της στο Facebook νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Βάγκνερ περιέγραψε την εμπειρία της, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα ότι το φυτό που αγόρασε από ένα φυτώριο το περασμένο καλοκαίρι, θα γινόταν ο «χειρότερος εφιάλτης» της. «Έχω δει αυτό το φυτό στα ράφια πολλών καταστημάτων δίπλα σε άλλα αβλαβή οικιακά φυτά με καμία ετικέτα προειδοποίησης» έγραψε.

Θανατηφόρο φυτό για το σπίτι

Ο σκύλος της, ηλικίας περίπου 1,5 έτους, πάλεψε για την ζωή του, με τους κτηνιάτρους να του βάζουν μέχρι και σωληνάκι για την κατανάλωση τροφής ενώ του συνταγογράφησαν και φάρμακα. Τελικά, ο σκύλος της πέθανε στις 16 Μαΐου. «Πολέμησε σκληρά, αγάπησε πολύ αλλά τελικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει άλλο την μάχη του. Την αγαπήσαμε τόσο πολύ και της δώσαμε όλη την αγάπη και την φροντίδα που θα μπορούσαμε. Είμαστε πραγματικά καταρρακωμένοι».