Επεισόδια έξω από την Βουλή απο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Δακρυγόνα και μολότοφ!

Συναγερμός στην Αθήνα!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Επεισόδια έξω από την Βουλή απο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Δακρυγόνα και μολότοφ!

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και πέταξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο Στρατιώτη, και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Εικόνες και βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων

Είναι η στιγμή που μια ομάδα κουκουλοφόρων βγαίνει μέσα από την πορεία των μαθητών και εκτοξεύει βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές, καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων. Αυτά τα σχολεία μένουν κλειστά λόγω κορωνοιου!

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών

επεσοδια εξω απο βουλη

Νίκη Κεραμέως - Καταλήψεις: Τα Σάββατα θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες!

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρενέβει στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία κάνοντας σαφές ότι οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν με μαθήματα το Σαββατοκύριακο και τις αργίες αλλά και με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση που θα γίνει με ευθύνη του διευθυντή του κάθε σχολείου.

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

  • Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
  • Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.