Έκτακτη ανακοίνωση από τα καταστήματα Μουστάκας - Δυστυχώς λίγο πριν τα Χριστούγεννα...

Το Lockdown γονάτισε μεγάλες αλυσίδες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτη ανακοίνωση από τα καταστήματα Μουστάκας - Δυστυχώς λίγο πριν τα Χριστούγεννα...

Σε προσωρινή αναστολή υποδοχής παραγγελιών μέσω του e-shop της αναγκάστηκε να προχωρήσει σήμερα και η αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας μετά τα Jumbο. Και αυτό καθώς η πίεση απ’ τις παραγγελίες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι τέτοια που έχουν υποβληθεί μέσω του διαδικτυακού καταστήματος χιλιάδες παραγγελίες που παραμένουν ανεκτέλεστες.

Η ανακοίνωση των καταστημάτων Μουστάκας

«Αγαπητοί μας πελάτες, σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας! Για να εξυπηρετήσουμε ταχύτερα τις παραγγελίες που ήδη έχουμε λάβει, δεν θα δεχόμαστε νέες για σήμερα. Σύντομα θα είμαστε κοντά σας!».

Με μόνη διέξοδο το ηλεκτρονικό κατάστημα λόγω του lockdown αλλά και λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις παραδόσεις που έχουν ξεκινήσει απ’ την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες καταναλωτές έχουν σπεύσει ήδη να παραγγείλουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα με την ελπίδα να τα λάβουν έγκαιρα.

Ως αποτέλεσμα δημιουργείται μεγάλη πίεση την οποία και δεν μπορούν να διαχειριστούν αλυσίδες που δεν έχουν επαρκείς υποδομές για να εκτελέσουν αλλά και τελικά να παραδώσουν την παραγγελία.

Αγωνία στα καταστήματα παιχνιδιών όπως ο Μουστάκας - Το σχέδιο για να ανοίξουν πάλι

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων εποχιακών ειδών και παιχνιδιών, για τα οποία οι τρέχουσες συνθήκες lockdown συνεπάγονται απώλειες που αγγίζουν ακόμη και το 50%-60% των ετήσιων πωλήσεων τους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το πιθανό άνοιγμα αυτών των καταστημάτων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές άμεσα, αλλά και σε αναγνώριση της σημασίας του παιχνιδιού στην ψυχολογία του παιδιού, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες εγκλεισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ) και επικεφαλής της εταιρείας Start Toys, εισαγωγείς αλλά και έμποροι βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο καθώς έχει ήδη χαθεί τουλάχιστον ένας μήνας από το κρίσιμο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς, ενώ και η πολύ σημαντική τρέχουσα εβδομάδα που οδηγεί στο Black Friday έχει πολύ περιορισμένη δυναμική υπό τις παρούσες συνθήκες. Προσβλέποντας σε θετικό κλείσιμο μιας δύσκολης χρονιάς, αρκετοί εισαγωγείς προχώρησαν σε διευρυμένες παραγγελίες παιχνιδιών για φέτος, με αποτέλεσμα σήμερα να αδυνατούν να διαχειριστούν τα stock τους. Περαιτέρω, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι ποσοστό μόλις 30% έως 40% των μελών του ΣΕΒΠΠΑ διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, γεγονός που αναδεικνύει περαιτέρω το πρόβλημα.

Ωστόσο και για εκείνους που διαθέτουν ήδη ψηφιακό κανάλι, ο όγκος εργασίας που συγκεντρώνεται στις ταχυμεταφορές δεν είναι διαχειρίσιμος, ώστε να εξυπηρετήσουν με επάρκεια τους πελάτες τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αλυσίδας Jumbo, η οποία εδώ και λίγες ημέρες δεν δέχεται άλλες παραγγελίες στο e-shop της, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας, γεγονός που αναδεικνύει και τα όρια του ελληνικού e-επιχειρείν. Ο κ. Παπαδόπουλος πάντως υπογραμμίζει την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Συνδέσμου και του υπουργείου, προσβλέποντας σε θετικές ανακοινώσεις για το οργανωμένο άνοιγμα των καταστημάτων άμεσα.