Εξαιρετικά δυσάρεστα είναι τα αποτελέσματα από τα νέα μοριακά τεστ που έγιναν στο Γηροκομείο Λαμίας που πριν μερικές ημέρες είχε δώσει 18 κρούσματα κορωνοϊόυ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του LamiaReport 35 ακόμη δείγματα συμπληρώνοντας το τρομακτικό παζλ του κορωνοϊού που θέλει όλους τους ηλικιωμένους τρόφιμους θετικούς αλλά και έξι άτομα από το προσωπικό.
Στο σύνολο έχουμε τουλάχιστον 50 άτομα (κάποια τεστ ήταν επαναληπτικά) θετικά στην covid-19, μετατρέποντας τη δομή σε πραγματική «υγειονομική βόμβα».
Πρόκειται για τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη και θα αναζητηθούν ευθύνες αφού ήδη έχει επέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.
Θυμίζουμε ότι αρχικά ανιχνεύθηκε μόνο μία υπάλληλος θετική και σε ελάχιστες ημέρες και παρά το «καμπανάκι κινδύνου» φτάσαμε στα 18 και πλέον σχεδόν στα 50 κρούσματα κορωνοϊού σε μια κλειστή Δομή όπως είναι το Γηροκομείο. Καμπανάκι κινδύνου από τον Τσιόδρα για αυτές τις περιοχές!
πηγή: iefimerida
Κορωνοϊός; 1.534 νέα κρούσματα στη χώρα – 571 οι διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1534 νέα κρούσματα του κορωνοϊόυ στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 121253, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.
5066 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34181 (28.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 697 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 81 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3370 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1351 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
ΠΗΓΗ: protothema


">
">
">
">
">
">
">