Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Στέλιος Πέτσας

Το ηχηρό του μήνυμα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Στέλιος Πέτσας

Πριν από λίγα λεπτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προστέθηκε στη λίστα των Ελλήνων που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Ο ίδιος ανέβασε το στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Twitter και το συνόδευσε με ένα ηχηρό μήνυμα.

«Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοπροστασίας από τον COVID-19. Είναι και πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, γιατί με τον εμβολιασμό μας θα χτίσουμε, όλοι μαζί, το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Σηκώνουμε μανίκια. Ελευθερία», έγραψε ο Στέλιος Πέτσας στην ανάρτηση που έκανε από τη στιγμή που λαμβάνει το εμβόλιο.

Λίγο νωρίτερα στο ίδιο νοσοκομείο είχε εμβολιαστεί και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ χθες την αρχή έκαναν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στέλιος Πέτσας εμβολιασμός

Το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για να επιτύχουμε την ανοσία

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ανέφερε πως πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας.

«Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70% μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου, ώστε να κάνουμε καλά Χριστούγεννα του 2021», δήλωσε ο κ. Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς τυχνάνει να είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού του νοσοκομείου.

«Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας, για να είναι ασφαλείς και όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί» τόνισε ο κ. Σύψας, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες:

«Ο πρώτος, το κατά πόσο οι Έλληνες θα προσέλθουν να εμβολιαστούν και δεύτερον, ποιος θα είναι ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια».

«Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει» υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι περιορισμοί και τα lockdown.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να εμβολιαστούμε πιο γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, εκφράζοντας το φόβο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική τον Ιανουάριο.

«Αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις, θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο» ξεκαθάρισε και να υπενθυμίσουμε πως σήμερα αυτά τα πρόσωπα ήταν τα πρώτα που εμβολιάστηκαν.