Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι, Ευαγγελισμό

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι, Ευαγγελισμό

Με εντολή της αστυνομίας, σήμερα στις 16:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμό.

Για αυτό το λόγο κλείνουν οι σταθμοί του μετρό

Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. αφορά στην προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και καταδικασμένο για την υπόθεση της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στα Προπύλαια, στις 5 το απόγευμα.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι Έλληνας τρομοκράτης, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Ήταν ένα από τα πρωταγωνιστικά μέλη της οργάνωσης και βασικός εκτελεστής της. Ζούσε επί σειρά ετών στην ανωνυμία με σκοπό να διαφύγει από τις αρχές. Παραδόθηκε αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών το 2002. Αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στη δίκη των μελών της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες, σε εκρήξεις, σε ληστείες και για συμμετοχή στην οργάνωση.

Γεννήθηκε το 1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών. Το 1972 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα με τους γονείς του, όπου τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο Εξαρχείων και στη συνέχεια φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται πως δεν εργάστηκε ποτέ στη ζωή του, παρά μόνο τα τελευταία χρόνια σαν μελισσοκόμος βοηθώντας στην εργασία την Αγγελική Σωτηροπούλου. Από τη συμμετοχή του στην οργάνωση φέρεται να έπαιρνε μισθό, ξεκινώντας από τις 400.000 δραχμές το μήνα και φτάνοντας τις 690.000. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε επίσης ότι παρέδιδε κατ' οίκον μαθήματα μαθηματικών.