Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Στο νοσοκομείο ξανά ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Βρίσκεται στα επείγοντα

Στο νοσοκομείο ξανά ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ενημέρωση 20.01.2021 14:28
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε ξανά σήμερα το πρωί στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λαμίας με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Η μεταφορά του έγινε με ασθενοφόρο, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν αρκετοί αστυνομικοί. Ο καταδικασμένος για εγκλήματα της 17 Νοέμβρη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να επιτραπεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου είχε μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο, ωστόσο, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παροχή βοήθειας και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με ασθενοφόρο και πάλι στη φυλακή ενώ η υγεία του έχει σημειώσει ραγδαίες εξελίξεις.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι Έλληνας τρομοκράτης, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Ήταν ένα από τα πρωταγωνιστικά μέλη της οργάνωσης και βασικός εκτελεστής της. Ζούσε επί σειρά ετών στην ανωνυμία με σκοπό να διαφύγει από τις αρχές. Παραδόθηκε αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών το 2002. Αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στη δίκη των μελών της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες, σε εκρήξεις, σε ληστείες και για συμμετοχή στην οργάνωση.

Γεννήθηκε το 1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών. Το 1972 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα με τους γονείς του, όπου τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο Εξαρχείων και στη συνέχεια φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται πως δεν εργάστηκε ποτέ στη ζωή του, παρά μόνο τα τελευταία χρόνια σαν μελισσοκόμος βοηθώντας στην εργασία την Αγγελική Σωτηροπούλου. Από τη συμμετοχή του στην οργάνωση φέρεται να έπαιρνε μισθό, ξεκινώντας από τις 400.000 δραχμές το μήνα και φτάνοντας τις 690.000. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε επίσης ότι παρέδιδε κατ' οίκον μαθήματα μαθηματικών.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ακόμη ένα «όχι» για την άδεια στον Κουφοντίνα!

Κάνει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας! Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος!

Share