Lockdown: Και εκτός δήμου η μετακίνηση για κομμωτήρια - μανικιούρ

Θα πηγαίνουμε με τον κωδικό 6

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Lockdown: Και εκτός δήμου η μετακίνηση για κομμωτήρια - μανικιούρ

Σε διευκρίνιση για τον τρόπο μετακίνησης εν μέσω lockdown στα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, που ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 22/3/2021, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω Twitter.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, για τις υπηρεσίες κομμωτηρίων, αλλά και περιποίησης άκρων (μανικιούρ, πεντικιούρ) επιτρέπεται η μετακίνηση και εκτός δήμου.

«Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου "πολύ αυξημένου κινδύνου", επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6», ανέφερε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ενώ, αλλαγές βλέπουμε και στα σούπερ μάρκετ λόγω της αλλαγής της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα 20/3

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών, αφού μελέτησε τα δεδομένα, εισηγήθηκε:

  • Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα καια αποστολή SMS στον κωδικό 6.
  • Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Κορωνοϊός νέα μέτρα

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ενήλικες να τηρήσουν τα μέτρα με προσοχή, με μάσκα και αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους. Είναι η εβδομάδα της εθνικής εορτής, ας είναι αυτή που θα κάνουμε όλη μία ιδιαίτερη προσπάθεια, πρόσθεσε.

«Στην επιτροπή συζητήσαμε για την ψυχική κόπωση όλων. Όμως σήμερα με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για χαλάρωση των μέτρων», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε άνοιγμα δραστηριοτήτων χαμηλού κινδύνου και την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων, παράλληλα με ένα αυξημένο testing για την έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών. «Δεν υπάρχουν μαγικές. συνταγές» τόνισε.