Η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - που ανακοίνωσε 6 νέα μέτρα - πραγματοποιήθηκε στις 08:00 η τελετή της επίσημης έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων.

Βίντεο από την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Στις 08:30, έγινε η Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στις 09:20 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, ακολούθησε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Αυτό είναι το μενού που απόλαυσαν Κάρολος - Καμίλα που βρίσκονται στην Ελλάδα για τον εορτασμό της 25ης

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια επανάστασης την Πέμπτη 25 Μαρτίου και μέσα στους καλεσμένους είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, οι οποίοι πριν λίγο καιρό γιόρτασαν την 15η επέτειο τους.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει ακόμη τον Ρώσο πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την σύζυγό του, καθώς και την Γαλλίδα υπουργό Άμυνα.

Οι προσκεκλημένοι του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθούν στο προεδρικό μέγαρο αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα προκειμένου να απολαύσουν ένα γεύμα που τους παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μενού θα είναι με γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής το οποίο θα υπογράφει ο Λευτέρης Λαζάρου.

  • Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
  • Η σούπα, θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
  • Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
  • Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
  • Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
  • Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
  • Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα μενού που θα φάνε στο προεδρικό μέγαρο την 25η Μαρτίου