Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εγκαυματία από το Μάτι - «Έχω κάνει τέσσερις επεμβάσεις και...»

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εγκαυματία από το Μάτι - «Έχω κάνει τέσσερις επεμβάσεις και...»

Οι ανατριχιαστικές εικόνες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι ακόμη και μετά από τα τρία χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα παραμένουν χαραγμένες στις αναμνήσεις μας.

Οι συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα ήταν 102, μέσα σε αυτούς και μικρά παιδιά. Οι μάρτυτες της τότε τραγωδίας ήταν αρκετοί. Μια από αυτούς ήταν και η Πηνελόπη Κωνσταντάκη η οποία μέσα από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» αποκάλυψε τα προβλήματα υγείας που της άφησε η συγκεκριμένη τραγωδία.

Δείτε παρακάτω την δήλωση της Πηνελόπης Κωνσταντάκη

«Τρία χρόνια μετά έχω έναν Γολγοθά. Η ζωή μου άλλαξε άρδην μέσα σε μισή ώρα. Ήμουν ένα υγιές άτομο και έγινα ένα προβληματικό άτομο. Έχω πολλά προβλήματα υγείας, εκτός από τους νεφρούς έχω και τα αγγειολογικά. Έχω μόνιμη βλάβη στα αγγεία, έχω κάνει τέσσερις επεμβάσεις και πρόκειται να κάνω κι άλλη. Τώρα αρχίζω να έχω θέματα και με τους πνεύμονες. Λοιπόν, στη ζωή μου ασχολούμαι μόνο με γιατρούς”, ήταν τα πρώτα λόγια της Πηνελόπης Κωνσταντάκη»

Ήμουν στο σπίτι μου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, δεν το κατάλαβα αμέσως, γιατί το Κόκκινο Λιμανάκι είναι ένας ήσυχος οικισμός. Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν κάποια βάφτιση, μετά βγήκα έξω και είδα τις τεράστιες φλόγες. Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός, τα κουκουνάρια εκτοξεύονταν και τα πεύκα άναβαν το ένα μετά το άλλο.

Εγώ έφυγα από το σπίτι, αλλά επειδή ήταν πολύ άσχημη η κατάσταση πήγα σε ένα σπίτι φίλων – που είδα ανοιχτό. Εκεί, δεν υπήρχε σκεπή και έπεφτε επάνω μου “βροχή” από κουκουνάρια, τα οποία με έκαιγαν. Φορούσα βερμούδα και κοντή μπλούζα, συνεπώς ότι ήταν ακάλυπτο κάηκε. Έχω έγκαυμα 45%. Το σπίτι δεν κάηκε. Δεν μπορούσα να οδηγήσω, οι καπνοί ήταν δυνατοί. Δεν σκέφτηκα να πάω στη θάλασσα.

Κλείνοντας, η Πηνελόπη Κωνσταντάκη δήλωσε: “Τρία χρόνια μετά, δεν μπορώ να πω ότι η πολιτεία είναι στο πλευρό μου, είχαν εξαγγείλει πολλά πράγματα, αλλά… Ορισμένοι εθελοντές κατάφεραν πράγματα για εμάς, δηλαδή να παίρνουμε φάρμακα και κρέμες δωρεάν, γιατί εμείς οι εγκαυματίες έχουμε πολλά προβλήματα. Πέρασα 8 μήνες στην εντατική και 17 μήνες στο νοσοκομείο. Ακόμα και σήμερα ψυχολογικά είμαστε πολύ άσχημα. Δεν θέλουμε να ξεχαστεί το θέμα».

Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου για την τραγωδία στο Μάτι

Μία συγκλονιστική ανάρτηση έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Καίτη Φίνου, με αφορμή την επέτειο της φονικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο Μάτι πριν από ακριβώς 3 χρόνια.

Στις 23 Ιουλίου του 2018, δυο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Αττική. Η πρώτη ήταν στην Κινέττα, λίγα λεπτά μετά της 12 το μεσημέρι. Η φωτιά είχε ταχύτητα 100 χλμ/ώρα και κατευθύνθηκε προς τους οικισμούς, οι οποίοι εκκενώθηκαν άμεσα. Κάηκαν περιουσίες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα, ενώ 102 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η Καίτη Φίνου, συνηθίζει να μοιράζεται τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς της φίλους και έτσι, έκανε και μία σχετική ανάρτηση εις μνήμην των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει πλήξει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

«ΜΑΤΙ

23 ΙΟΥΛΊΟΥ 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ....», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής της η Καίτη Φίνου.