Θεσσαλονική: Ο Γεωργιανός άφησε σημειώμα πριν αυτοκτονήσει

Τύλιξε την γάζα στον λαιμό του και έδωσε οριστικό τέλος στην ζωή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θεσσαλονική: Ο Γεωργιανός άφησε σημειώμα πριν αυτοκτονήσει

Σημειώμα φαίνεται πως άφησε ο ο 48χρονος Γεωργιανός, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 56χρονης συντρόφου του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν αυτοκτονήσει στο κελί του.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε τη συλλογή προανακριτικού υλικού από την ΕΛ.ΑΣ. και πλέον οι αστυνομικοί θα ανοίξουν κύκλο καταθέσεων για να διερευνηθεί η υπόθεση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αυτοκτονία έγινε σε μικρή χρονική απόσταση από την ώρα που άλλαζαν βάρδια οι σκοποί, με αποτέλεσμα κανείς να μην αντιληφθεί το συμβάν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πίσω του άφησε ιδιόχειρο σημείωμα γραμμένο στη γλώσσα του, στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο Γεωργιανός είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια της πάλης με τη σύντροφό του, την οποία δολοφόνησε. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο 48χρονος έβγαλε τη γάζα από το χέρι του, την τύλιξε στο λαιμό του και κρεμάστηκε από τα κάγκελα της πόρτας του κελιού του. Ο σκοπός των κρατητηρίων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ανέφερε ότι την τελευταία φορά που πέρασε από το κελί του τον είδε να κοιμάται. Κατόπιν έγινε αλλαγή βάρδιας και ο επόμενος σκοπός αντίκρισε τον Γεωργιανό κρεμασμένο. Στο πάτωμα υπήρχε το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πίσω του.

Ο Γεωργιανός, ο οποίος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή στον αρμόδιο Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, βία κατά υπαλλήλων, δήλωση ψευδών στοιχείων και φθορά σε πράγματα με φωτιά. Η δολοφονία της 56χρονης σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην οδό Γραβιάς 47 στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια γειτόνων μπήκαν στο διαμέρισμα από τον ακάλυπτο χώρο με τη χρήση σκάλας. Ο Γεωργιανός, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε φύγει πεζός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε για καιρό σοβαρά προβλήματα στη σχέση του, με την 56χρονη να θέλει να χωρίσουν.

 Ο Γεωργιανός άφησε σημειώμα πριν αυτοκτονήσει

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Ο δράστης βγήκε με τα χέρια του γεμάτα αίματα από το διαμέρισμα της συντρόφου του, στην οδό Γραβιάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο 55χρονος διατηρούσε σχέση με την 56χρονη συμπατριώτισσά.

Οι καβγάδες ήταν συχνοί μεταξύ του ζευγαριού, το οποίο φέρεται να είχε σχέση τους τελευταίους έξι μήνες και οι γείτονες άκουγαν συχνά φωνές από το διαμέρισμα που ανήκε στο θύμα.

Ο 55χρονος φέρεται να ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ, να γινόταν συχνά οξύθυμος και κάποιες φορές βίαιος και να δούλευε ευκαιριακά, γεγονός που αποτελούσε συχνά αιτία καβγά μεταξύ του ζευγαριού. Από την πλευρά της η 56χρονη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Αυγούστου για μία ακόμα φορά προκλήθηκε μεγάλη ένταση μέσα στο διαμέρισμα του θύματος. Ακούστηκαν γδούποι και αμέσως μετά γείτονας άκουσε μια γυναικεία φωνή να λέει «σε παρακαλώ, μη με σκοτώσεις».