Επίθεση με βιτριόλι: «Έσπασε» τη σιωπή του ο 40χρονος - «Με την Έφη είχαμε...»

«Πρώτη φορά βλέπω την Ιωάννα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: «Έσπασε» τη σιωπή του ο 40χρονος - «Με την Έφη είχαμε...»

Την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο έκανε το πρωί της Τρίτης (5/10) ο 40χρονος άνδρας που φέρεται να είναι το μήλον την έριδος ανάμεσα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και την 36χρονη που της έκανε την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

Η κατάθεση του 40χρονου για την υπόθεση βιτριόλι

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για μία χαλαρή φιλική σχέση με την κατηγορούμενη: «Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτική, περιστασιακά. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα, από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά» ανέφερε ο 40χρονος, επιμένοντας ότι γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα.

Σε ό,τι αφορά την Ιωάννα, ο 40χρονος κατέθεσε: «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει διά ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια τής είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς» ανέφερε, και συμπλήρωσε ότι αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα.

«Η Ιωάννα ζει από τύχη, θα είχε πεθάνει αν...»

Η πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι, έχει αφήσει συγκλονισμένο το πανελλήνιο καθώς οι εξελίξεις μέρα με την μέρα είναι καταιγιστικές αφού στο φως της επιφάνειας βγαίνουν νέες αποκαλύψεις. Μάλιστα, σήμερα 5/10 ήταν η τρίτη δίκη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν αντάλλαξε ούτε ένα βλέμμα με την Έφη.

Μέσα σε όλα πέρα από την σοκαριστική κατάθεση της γιατρού, της Ιωάννας Παλιοσπύρου κατέθεσε επίσης και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Μέσα σε όλα ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Η Ιωάννα δέχτηκε πολύ μεγάλη ποσότητα από δοχείο με μεγάλο στόμιο».

«Η Ιωάννα ζει από τύχη. Αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο και δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει», κατάθεσε πριν από λίγο στη δίκη για το βιτριόλι ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος εξέτασε την άτυχη κοπέλα μετά την επίθεση.

Στην κατάθεση του, ο ίδιος μίλησε για μεγάλη συγκέντρωση του καυστικού υγρού 96-98% (ήταν πολύ πυκνό) και αναρωτήθηκε πως η Ιωάννα δεν κατάπιε το συγκεκριμένο υγρό, κάτι που θα ήταν ολέθριο για την μετέπειτα πορεία της.

«Η θνησιμότητα από βιτριόλι είναι γύρω στο 21%. Αν ρίξεις γρήγορα νερό, πέφτει στο 8 %. Τα χημικά εγκαύματα έχουν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και μεγαλύτερες βλάβες.

Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο» ανέφερε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως το βιτριόλι τρώει και διαβρώνει τα πάντα.

Πρόεδρος: Πως το εξάγετε αυτό το συμπέρασμα;

Τσαντίρης: Από τη βιβλιογραφία, αφυδατώνει, τα τρώει όλα, νεκρώνει, εδώ είναι δίπλα στις καρωτίδες.

Πολιτική Αγωγή: Αν δεν είχε πάει δίπλα στο φαρμακείο να πλυθεί;

Τσαντίρης: Θα είχε πεθάνει .

Στην αρχή της κατάθεσής του στη δίκη ο μάρτυρας ανέφερε: «Κατάλαβα ότι έπιασε το θύμα εξ’ απηνής και αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή. Άρχισαν να διαβρώνονται τα όργανα. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα.

Θεωρώ ότι το έριξε από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί. Η φορά της κίνησης του δράστη ήταν από τα αριστερά του θύματος. Ήταν σε μεγάλη ποσότητα. Στοχεύθηκε πρόσωπο και τράχηλος.

Το πιθανότερο είναι το πέταξε ευθεία. Η αριστερή της πλευρά δέχτηκε μια μεγάλη ποσότητα. Όταν χρησιμοποιούμε κάτι σαν νεροπίστολο φαίνεται ότι είναι μικρό το στόμιο. Ως ράντισμα με μικρό στόμιο πέφτει μια ποσότητα που θα τρέξει και θα υπάρχουν λωρίδες υγιούς δέρματος.

Εν προκειμένω το έγκαυμα ήταν ενιαίο και καθολικό. Διαβρώνει τα ρούχα, ακόμα και μέταλλα. Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα. Αρχικά έπεσε στα μαλλιά της τα οποία το τράβηξαν σαν σφουγγάρι. Εδώ έριξε μια μεγάλη ποσότητα άπαξ από την αριστερή πλευρά».

Αναφερόμενος στη χημική ουσία ο κ. Τσαντίτης είπε: «Όσον αφορά τη χημική ουσία, είναι εξαιρετικά διαβρωτική, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Το θύμα θα μπορούσε να έχει απώλεσε τις αισθήσεις του επιτόπου. Μπόρεσε και σηκώθηκε πάρα το σοκ και περπάτησε για να καθαρίσει το οξύ.

Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εξέπνευσε ενώ έχει έγκαυμα περιτραυματικα. Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο» ανέφερε και τόνισε ότι «ήταν πολύ γρήγορη η μεταφορά της στο νοσοκομείο».