Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο φόβος δεν έχει φύγει» - Συγκλονίζει με τις νέες της δηλώσεις

Δεν νιώθει ασφαλής ακόμα και μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο φόβος δεν έχει φύγει» - Συγκλονίζει με τις νέες της δηλώσεις

Το απόγευμα της Παρασκευής (29/10), η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στο δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μετά την καταδίκη της Έφης.

Οι νέες δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου

«Ο φόβος δεν έχει φύγει γιατί δεν υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια. Η ίδια η κατηγορούμενη δεν έχει μετανοήσει και εμμένει στη θέση της για τον παραβατικό τρόπο που συμπεριφέρθηκε. Αυτό είναι το τρομακτικό.

Εάν ένας άνθρωπος ακόμα και μετά από αυτό που έχει γίνει δεν έχει καταλάβει το λάθος του εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος ακόμα και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Είναι κάτι που συζητάω με τους δικηγόρος μου. Υπάρχει πιθανότητα να προσφύγω στα αστικά δικαστήρια για αποζημίωση. Η ίασή μου έχει πάει πίσω με δύο τρόπους, πρώτον για ψυχολογικούς λόγους γιατί η ψυχολογία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ίαση και υπήρξαν κάποιες επιπλοκές. Το δεύτερο είναι ότι δεν μπόρεσα να συνεχίσω το πρόγραμμα των χειρουργείων».

Η αντίδραση και τα πρώτα λόγια της Έφης όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι της

Μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη, ο αστυνομικός που συνέλαβε την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου "έσπασε" τη σιωπή του, μιλώντας στην εκπομπή Πρωταγωνιστές που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 28/10.

Στα κεντρικά της Δημόσιας Ασφάλειας, σε ένα στενάκι της Κυψέλης ο Γιάννης και η ομάδα του πληροφορείται το πρωί της 20ης Μάιου του 2020 για μία επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα. «Με πήραν και μου είπαν ότι στη Θησέως έγινε επίθεση σε βάρος μίας γυναίκας με καυστικό υγρό. Στα 15 χρόνια υπηρεσίας μου δεν μου έχει ξανατύχει» ανέφερε σε πρώτο χρόνο.

«Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν να ασφαλίσω τον χώρο και να μιλήσω με τον κόσμο, να βρω αυτόπτες μάρτυρες. Ψάχναμε ποιος έχει κίνητρο από το συγγενικό, φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας».

«Μετά τις πρώτες 5-6 ημέρες είχαμε πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής, το όχημα και σιγά σιγά σκιαγραφούμε την ύποπτη. Η πανδημία ήταν επιβαρυντικός παράγοντας καθώς φορούσαν όλοι μάσκα. Αυτό που μας έκανε εντύπωση και στοχοποιήσαμε τη συγκεκριμένα ήταν η καπαρντίνα που φορούσε με 30 βαθμούς».

Όταν εν τέλει έφτασαν στο κατώφλι της δράστιδας εκείνη προσποιήθηκε πως δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Μάλιστα τα πρώτα της λόγια ήταν «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».