Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Η αποκάλυψη της Αννίτας Ναθαναήλ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Τι Λες Τώρα έκανε η Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει όλο αυτόν τον καιρό η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθώς και στην αντίδραση που είχε όταν ακούστηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη.

Οι δηλώσεις της Αννίτας Ναθαναήλ για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Νομίζω ότι η πρώτη αντίδραση ήταν “ουφ πάει τελείωσε”. Αυτό πραγματικά ήταν το πρώτο πράγμα που είπε ένιωσε μία ανακούφιση. Ήτανε πολύ βοηθητικό για εκείνη, το ότι τελείωσε όλο αυτό. Κάπου μετριάστηκε και περιορίστηκε και ο φόβος. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό γιατί όσο να ναι όλη αυτή η διαδικασία της δίκης την επιβάρυνε πολύ ψυχολογικά και αυτό είχε σαν συνέπεια να πάει και λίγο πίσω τα κομμάτι της ίασης της.

Το γεγονός ότι έπρεπε να είναι έτοιμη για τα δικαστήρια όλο αυτό το διάστημα και φυσικά έπρεπε να σταματήσει κάθε ιατρική θεραπεία , κάθε χειρουργική και πλέον μπορεί να επανεκκινήσει όλη αυτή τη διαδικασία και να βάλει πλώρη και στόχο να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καλά.

Η Ιωάννα είναι το μόνο επιζών θύμα μέσα στο τελευταίο διάστημα που έχουν γίνει όλες αυτές οι τραγικές επιθέσεις σε γυναίκες. Μπορεί να μην είναι θύμα έμφυλης βίας, όμως είναι η μόνη γυναίκα που επέζησε από κάτι τόσο τραγικό, κάτι τόσο ειδεχθές. Στο πρόσωπο της έχουν βρει βοήθεια και ανακούφιση πάρα πολλές οικογένειες των πρόσφατων θυμάτων. Η Ιωάννα μιλάει τακτικά με πολλές από αυτές, καθώς και νεότερα θύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τώρα τελευταία.

Πραγματικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία βρίσκει και εκείνη τη δύναμη να αντεπεξέλθει καλύτερα στην κατάσταση της. Διότι η ζωή της αποκτά ένα νόημα. Η ζωή της έχει σημασία για εκείνη. Το ότι μπορεί και δίνει κουράγιο και εμπνέει γυναίκες και κορίτσια που πέρασαν αντίστοιχες διαδικασίες και είναι ακόμα εκεί είναι ζωντανές και μπορούν να πολεμήσουν είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά η Αννίτα Ναθαναήλ.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την επίθεση με βιτριόλι

«Υπάρχει μία ηθική δικαιοσύνη για την Ιωάννα και για εμάς τους συνηγόρους της. Είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται ότι η ρίψη με βιτριόλι ότι έχει πρόθεση ο κατηγορούμενος να σκοτώσει τον άλλον. Καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θα υπάρχει μία ηρεμία για την Ιωάννα ώστε να ασχοληθεί με την υγεία της.

Η Ιωάννα κ εγώ προσωπικά έχουμε την εντύπωση πως υπήρχε βοήθεια. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι συνεργοί, εάν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.