Μέσα από την καθιερωμένη πρόβλεψη καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου χτυπά το δικό του «καμπανάκι» για τον καιρό των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως δεν είναι λίγες οι φορές, όπου θα υπάρξει αλλαγή σκηνικού στις συνθήκες, που θα επικρατήσουν.
Ξεκινώντας με την αυριανή (12/1) ημέρα, ο έμπειρος μετεωρολόγος έκανε λόγο για σφοδρούς βοριάδες έως 10 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία τους 14 βαθμούς. Εκτός αυτών, θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στην Αττική, με τα φαινόμενα πάντως να εξασθενούν.
Στο Λεκανοπέδιο η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή, φτάνοντας έως και τους 7 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα κυμανθούν έως και στα 9 μποφόρ. (Δείτε εδώ την πρόγνωση για τον “Διομήδη”).
Μετά τις συνθήκες αυτές της Τετάρτης και την παγωνιά της Πέμπτης (13/1), από την Παρασκευή ο καιρός θα μαλακώσει ξανά με πολλή λιακάδα και ανεβασμένες θερμοκρασίες, σε ένα σκηνικό που θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή (15/1), όπου μια ζώνη συννεφιάς θα δώσει βροχές και χιόνια σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου
Αναλυτικά ο καιρός σήμερα 11/1
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Οι βροχές στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα είναι τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
- Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
- Ανεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
- Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στις Σποράδες 8 με 9 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
- Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Κρήτη .
- Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
- Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές στη βόρεια Εύβοια. Χιονοπτώσεις από τη νύχτα στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.
- Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
- Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
- Ανεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
- Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.
- Ανεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


">
">
">
">
">
">
">