Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Νεκρός ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας - Τι συνέβη

Δολοφονήθηκε πριν τη δίκη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Νεκρός ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας - Τι συνέβη

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε έπειτα από στημένο καρτέρι θανάτου έξω από το σπίτι του, το 2018. Ωστόσο πριν από λίγες ημέρες, δολοφονήθηκες βασικός μάρτυρας κατηγορίας, γεγονός που γεννά ερωτήματα και προκαλεί μεγάλη ανατροπή των πραγμάτων.

Ο δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για τη συνέχεια της δίκης, αλλά και για τις εξελίξεις.

Τα σχόλια του Γιάννη Μαρακάκη για τη δίκη της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή

«Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη σε δεύτερο βαθμό, κατά των δύο κατηγορουμένων, ο οποίοι έχουν καταδικαστεί, ο ένας μεν ο αυτουργός με ισόβια, και ο άλλος με κάθειρξη 10 ετών για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή το 2018 στη Βούλα», δήλωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Ο μάρτυρας που δολοφονήθηκε, δεν είχε κληθεί τώρα, είχε ήδη εισφέρει με την κατάθεσή του στην δίκη, όμως ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο βασικό περιβάλλον των δραστών και είχε αναγνωρίσει το άτομο που δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή. Είναι σε κοντινό σημείο η δολοφονία του μάρτυρα και το γεγονός ότι ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό».

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να φιλτράρουν τις επικοινωνίες του εκτελεστή, για να δουν κατά πόσο συνδέονται τα δύο γεγονότα», κατέληξε ο Γιάννης Μαρακάκης.

«Τι ικανοποίηση να έχω με τα ισόβια; Ο άνδρας μου δεν είναι μαζί μας»

Στην εφημερίδα On Time και τη Σάσα Σταμάτη μίλησε η Βικτώρια Καρύδα η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ποινή που επιβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στους δολοφόνους του συζύγου της, Γιάννη Μακρή, τονίζοντας πως ό, τι και να γίνει δε θα έχει ποτέ πίσω τον αγαπημένο της.

Παράλληλα, η Βικτώρια Καρύδα αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό και εξέφρασε το παράπονό της για τα μέτρα αλλά και για το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

«Έχω ξενερώσει με τους νόμους που έχουν βγάλει. Πλέον σαν πρόβατα. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, αλλά το κράτος μπορεί να βγάλει από παντού. Τα παιδιά μου κάθονται σαν ζόμπι στους υπολογιστές. Θα πεθάνουμε από τη στενοχώρια και τα ψυχολογικά προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίγουν οι παιδικές χαρές και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Βικτώρια Καρύδα Γιάννης Μακρής

Στη ζωή μου έχω καταλάβει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Έκοψα πολλούς ανθρώπους από τη ζωή μου γιατί δυστυχώς μετά το θάνατο του άνδρα μου ήθελαν να με εκμεταλλευτούν και να κοιτάξουν το συμφέρον τους. Είναι πολλά αυτά που μου έκαναν και ντρέπομαι να μιλήσω γι’ αυτά. Στη ζωή κάποια στιγμή όλα πληρώνονται. Ό,τι δίνεις παίρνεις.

Αυτά τα ισόβια που είναι δέκα χρονάκια δεν είναι ισόβια. Όμως αν είναι έτσι οι νόμοι, είμαι αναγκαστικά ευχαριστημένη. Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια, τέλος. Εγώ κάθε μέρα τον ζω και τον σκέφτομαι τον Γιάννη μου και τον βλέπω κάθε μέρα στο όνειρό μου. Τι ικανοποίηση να έχω με τα ισόβια; Ο άνδρας μου δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ πάλι μαζί μας. Όμως είναι ο φύλακας-άγγελός μου και τον νιώθω κάθε μέρα δίπλα μου πολλές μέρες σε έντονο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά η Βικτώρια Καρύδα.